Connect with us

technokrata

Hatalmas növekedés előtt a kínai okostelefon piac

china-cell-phone-tracking

Dotkom

Hatalmas növekedés előtt a kínai okostelefon piac

Bár a kínai mobil piac eddig sem a kis méretéről volt híres, a jövőben ez még tovább növekszik és az okostelefonok aránya elérheti a 80%-ot!

Kína elképesztő változásokon ment keresztül az elmúlt 20 évben. Bár az ország nagyobbik fele máig nyomorban él, egyes emberek igencsak meggazdagodtak és költik is a pénzüket. Nekik köszönhetően az ország mára komoly gazdasági tényező lett, a különböző termékek komoly gyártó és felvevő piaca. Az okostelefon-őrületből sem akar kimaradni a kínai nép, így egy friss kutatás szerint 5 éven belül várhatóan a kínai telefonhasználók 80%-nak okostelefonja lesz.  Ez a jelenlegi 40% duplája, amely elképesztő növekedést vetít előre. Mivel ebben az évben körülbelül 1 milliárd előfizetővel rendelkeznek a kínai szolgáltatók, így minimum 800-, de a növekedést figyelembe véve inkább 900 millió okostelefon használó ember lehet 5 éven belül az országban.

Jelenleg három szolgáltató osztozik a piacon, melyek közül a „legkisebb” is több, mint 100 millió előfizetővel büszkélkedhet. Meglepő, de mind a három állami tulajdonban van, tehát az állam saját magának teremtett konkurenciát. Érdekesség ugyanakkor, hogy jelenleg az előfizetők 14%-a használ 3G-s eszközt, amely nagyon kis szám, tekintve, hogy a mai fejlett okostelefonok mind rendelkeznek ezzel a képességgel. Ez arra vezethető vissza, hogy rengeteg MTK platformra épülő, olcsó mobil van forgalomban, melyek maximum GPRS sebességgel képesek szörfölni az interneten. Bár sok a gagyi telefon, mégis nagy szerepük van az internet terjedésében. Kínában ugyanis a  vidéki felhasználók 45%-a, míg a városi lakók 29%-a csak és kizárólag mobil eszközről éri el a világhálót, ami azt jelenti, hogy nem rendelkezik más, internetezésre alkalmas készülékkel. Ez is jelzi, hogy mekkora hatalmas lehetőség lapul még a kínai piacban, így ha én rendelkeznék egy mobiltelefon gyártó vállalattal, tuti nem hagynám ki az ottani terjeszkedést.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák