Connect with us

Hatalmas növekedés előtt a kínai okostelefon piac

china-cell-phone-tracking

Dotkom

Hatalmas növekedés előtt a kínai okostelefon piac

Bár a kínai mobil piac eddig sem a kis méretéről volt híres, a jövőben ez még tovább növekszik és az okostelefonok aránya elérheti a 80%-ot!

Kína elképesztő változásokon ment keresztül az elmúlt 20 évben. Bár az ország nagyobbik fele máig nyomorban él, egyes emberek igencsak meggazdagodtak és költik is a pénzüket. Nekik köszönhetően az ország mára komoly gazdasági tényező lett, a különböző termékek komoly gyártó és felvevő piaca. Az okostelefon-őrületből sem akar kimaradni a kínai nép, így egy friss kutatás szerint 5 éven belül várhatóan a kínai telefonhasználók 80%-nak okostelefonja lesz.  Ez a jelenlegi 40% duplája, amely elképesztő növekedést vetít előre. Mivel ebben az évben körülbelül 1 milliárd előfizetővel rendelkeznek a kínai szolgáltatók, így minimum 800-, de a növekedést figyelembe véve inkább 900 millió okostelefon használó ember lehet 5 éven belül az országban.

Jelenleg három szolgáltató osztozik a piacon, melyek közül a „legkisebb” is több, mint 100 millió előfizetővel büszkélkedhet. Meglepő, de mind a három állami tulajdonban van, tehát az állam saját magának teremtett konkurenciát. Érdekesség ugyanakkor, hogy jelenleg az előfizetők 14%-a használ 3G-s eszközt, amely nagyon kis szám, tekintve, hogy a mai fejlett okostelefonok mind rendelkeznek ezzel a képességgel. Ez arra vezethető vissza, hogy rengeteg MTK platformra épülő, olcsó mobil van forgalomban, melyek maximum GPRS sebességgel képesek szörfölni az interneten. Bár sok a gagyi telefon, mégis nagy szerepük van az internet terjedésében. Kínában ugyanis a  vidéki felhasználók 45%-a, míg a városi lakók 29%-a csak és kizárólag mobil eszközről éri el a világhálót, ami azt jelenti, hogy nem rendelkezik más, internetezésre alkalmas készülékkel. Ez is jelzi, hogy mekkora hatalmas lehetőség lapul még a kínai piacban, így ha én rendelkeznék egy mobiltelefon gyártó vállalattal, tuti nem hagynám ki az ottani terjeszkedést.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom