Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dual SIM-es készülék a Phillipstől

Kütyük

Dual SIM-es készülék a Phillipstől

A Philips nevéről a legtöbb embernek a televíziók, rádiók,a barotvák vagy a konyhai eszközök jutnak eszébe, pedig készítenek telefonokat is. Sőt, nem is rosszakat!

Sokan nem is tudják, hogy a  Philips gyárt mobiltelefonokat. Itthon, sőt egész Európában nem arattak komolyabb sikereket. Néhány készülékük ugyan felkerült a szolgáltatók listájára, de nagyrészük megmaradt ismeretlen, egzotikus készülékként, mint külföldről importált telefon. Pedig a márka régi motoros a szakmában, már 1996 óta készítenek telefont, és az óta már közel 200 készülék hagyta el a tervezőasztalt.  Közel 10 évvel az első készülékük után, 2006ban a holland vállalat eladta a mobiltelefon üzletágát a kínai CEC-nek. Szerencsére a megváltozott tulajdonosi kör nem óhajtott a néven változtatni, így továbbra is az ismert felirat fogadja a készüléken az érdeklődőt. A most bemutatott készülék sem az átlagos, egy kaptafára készülő telefonok piacán kíván jelen lenni.

 

A mai piacon ugyanis eleve ritkák a kétkártyás készülékek (kivételt képeznek a kínai ipar gyöngyszemei), hiszen a szolgáltatók nem árulják őket, így sok gyártó nem akar velük foglalkozni. Bár talán kezd ez a helyzet megváltozni, hiszen az elmúlt félévben több gyártó is mutatott be hasonló terméket (például a Sony az Xperia Tipo Dualt). Ugyanakkor, ha kétkártyás készülékre van valakinek szüksége, az biztos, hogy rengeteget használja a telefonját, így szükség van egy nagy akkumulátorra, mely képes az egész napot végigdolgozni. Ezért a W732 Droidba belekerült egy hatalmas, 2,400mAh-es akkumulátor melynek segítségével 13 óra beszélgetést, és 10,5 óra  internetezést tesz lehetővé a készülék. Azért, hogy multimédiában is erős legyen, a mérnökök elhelyeztek benne egy 4,3 col átmérőjű IPS kijelzőt, mely 480×800 pixel felbontással rendelkezik. Szerencsére nem követték el azt a hibát, hogy elavult Androiddal szállítják, így egy 4.0-s verzió vár minket a bekapcsolás után. Ehhez a rendszerhez azért kell már egy bizonyos szintű hardver, így került bele 1 GHz-s processzor és 1GB RAM. További szolgáltatások között szerepel a beépített 5 megapixeles kamera, a Wifi, a GPS és a bluetooth. Ennek ára is volt, így nem a legkönnyebbek közé tartozik az újdonság, mintegy 166 grammot nyom a mérlegen. A W732 Droid heteken belül megvásárolható Kínában és Oroszországban öt különböző színben (fekete, fehér, kék, pink, zöld). Az áráról, és nemzetközi megjelenésről egyelőre még nem esett szó.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés