Connect with us

technokrata

Dual SIM-es készülék a Phillipstől

Philips-W732-Droid

Kütyük

Dual SIM-es készülék a Phillipstől

A Philips nevéről a legtöbb embernek a televíziók, rádiók,a barotvák vagy a konyhai eszközök jutnak eszébe, pedig készítenek telefonokat is. Sőt, nem is rosszakat!

Sokan nem is tudják, hogy a  Philips gyárt mobiltelefonokat. Itthon, sőt egész Európában nem arattak komolyabb sikereket. Néhány készülékük ugyan felkerült a szolgáltatók listájára, de nagyrészük megmaradt ismeretlen, egzotikus készülékként, mint külföldről importált telefon. Pedig a márka régi motoros a szakmában, már 1996 óta készítenek telefont, és az óta már közel 200 készülék hagyta el a tervezőasztalt.  Közel 10 évvel az első készülékük után, 2006ban a holland vállalat eladta a mobiltelefon üzletágát a kínai CEC-nek. Szerencsére a megváltozott tulajdonosi kör nem óhajtott a néven változtatni, így továbbra is az ismert felirat fogadja a készüléken az érdeklődőt. A most bemutatott készülék sem az átlagos, egy kaptafára készülő telefonok piacán kíván jelen lenni.

 

A mai piacon ugyanis eleve ritkák a kétkártyás készülékek (kivételt képeznek a kínai ipar gyöngyszemei), hiszen a szolgáltatók nem árulják őket, így sok gyártó nem akar velük foglalkozni. Bár talán kezd ez a helyzet megváltozni, hiszen az elmúlt félévben több gyártó is mutatott be hasonló terméket (például a Sony az Xperia Tipo Dualt). Ugyanakkor, ha kétkártyás készülékre van valakinek szüksége, az biztos, hogy rengeteget használja a telefonját, így szükség van egy nagy akkumulátorra, mely képes az egész napot végigdolgozni. Ezért a W732 Droidba belekerült egy hatalmas, 2,400mAh-es akkumulátor melynek segítségével 13 óra beszélgetést, és 10,5 óra  internetezést tesz lehetővé a készülék. Azért, hogy multimédiában is erős legyen, a mérnökök elhelyeztek benne egy 4,3 col átmérőjű IPS kijelzőt, mely 480×800 pixel felbontással rendelkezik. Szerencsére nem követték el azt a hibát, hogy elavult Androiddal szállítják, így egy 4.0-s verzió vár minket a bekapcsolás után. Ehhez a rendszerhez azért kell már egy bizonyos szintű hardver, így került bele 1 GHz-s processzor és 1GB RAM. További szolgáltatások között szerepel a beépített 5 megapixeles kamera, a Wifi, a GPS és a bluetooth. Ennek ára is volt, így nem a legkönnyebbek közé tartozik az újdonság, mintegy 166 grammot nyom a mérlegen. A W732 Droid heteken belül megvásárolható Kínában és Oroszországban öt különböző színben (fekete, fehér, kék, pink, zöld). Az áráról, és nemzetközi megjelenésről egyelőre még nem esett szó.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák