Connect with us

technokrata

Mérgezett Alma

apple-disney-disney-princess-snow-white-Favim.com-144687

Dotkom

Mérgezett Alma

Az elképesztő vékonyítási hullámnak meglett a maga böjtje, az Apple számítógépes termékeit-azok egyáltalán nem környezetbarát mivolta miatt- az EPEAT levette a listájáról.

Amerikában nem áll jól az a kaliforniai vállalat szénája. Legalábbis a céges megrendelések tekintetében. Az elektronikai termékek környezetre gyakorolt hatását vizsgáló szervezet (EPEAT) és az Apple között konfliktus jött létre emiatt a vállalat az összes számítógépét (beleérve az új Macbook Prot, a Macbook Airt is) kivette a programból. Így azok nem jogosultak az EPEAT logó használatára. Az idén júniusban bemutatott Retina kijelzővel rendelkező Macbook Pro akkumulátora például nem leszedhető a fém vázról, így ha valaki ezt megkísérli, a kezére mérgező sav folyhat.

Ezáltal a gép nehezen-vagy egyáltalán nem- javítható, így nem környezetbarát termék, és a használata a mai környezetbarát imidzsre törekvő vállalatok számára tabu. Ilyen például a Ford vagy a HSBC. Így ők ezen túl nem fogják a cupertinói vállalat termékét választani. Szerencsére ez a határozat nem érinti az iPhone és iPad termékeket, így azokat továbbra is bátran elérhetők a nagyvállalatok dolgozói számára.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek