Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mobildoktor életet menthet!

Kütyük

A mobildoktor életet menthet!

Egy vadonatúj, eddig betöltetlen piaci rést kíván betömni a LifeWatch V gyártója, hiszen létrehozott egy telefont, mely segít az egészségünk megőrzésében.

Azzal, hogy lassan már mindenen Android fut, azt hiszem, nem mondok újat. De, hogy egy okostelefon legyen a személyi orvosunk is, az szerintem, mindenkit meglep. Természetesen a hús-vér dokit nem váltja ki, de sokat segíthet a mindennapokban. Napjaink egyik legnagyobb problémája, hogy az embert sok inger éri, sok mindenre figyelni kell, ezáltal sokak napjai stresszesen telnek. Az acélborítású, LifeWatch V-nek keresztelt telefon ebben is segítséget nyújt, hiszen képes a tulajdonosa EKG mérni, majd ha úgy találja, hogy túlzottan izgatott, akkor képes instrukciókat adni, hogy megnyugodjon a „gazdája”.

A készítői egy ma –sajnos- oly elterjedt problémának is próbáltak megoldást találni, ez pedig a cukorbetegség. A készülék képes mérni a vércukorszintet, ezért az alján elhelyeztek egy tálcát amit behelyezve a készülékbe az megállapítja az adatokat. Ha esetleg úgy érzékeljük, hogy belázasodtunk, képes megmérni a testhőmérsékletünket. Természetesen nemcsak ilyen komoly problémák megoldásában képes segíteni, hanem egyszerű étkezési tanácsokkal is próbál operálni, hogy minél fittebb, egészségesebb legyen a használója. Természetesen az adatok nem vesznek el, a készülék egy felhő alapú tároló helyre tölti fel azokat, hogy ezáltal a kezelőorvos is hozzá tudjon férni. Ha valakinek esetleg megtetszett a telefon, annak szomorú hír, hogy egyelőre csak az Egyesült Államokban tervezik piacra dobni, ám a pontos árat még nem közölték.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés