Connect with us

technokrata

A Samsung a nyerő az USA-ban

samsung usa

Dotkom

A Samsung a nyerő az USA-ban

Az Egyesült Államokban az elmúlt három hónapban nőtt a Samsung és az Apple készülékeinek, valamint az Android és az iOS operációs rendszereknek a piaci részesedése a comScore digitális technológiai piackutató vállalat legfrissebb tanulmánya szerint.

A comScore 30 ezer 13 év feletti amerikai mobiltelefon-előfizető bevonásával végzett reprezentatív felmérése alapján változatlanul a Samsung vezeti a mobilkészülék (okostelefon és hagyományos mobiltelefon) használati rangsort és a Google Android platformja az operációs rendszerek ranglistáját, mindkettő növekvő piaci részesedéssel. Ugyanakkor az Apple is növelte készülékei és operációs rendszere, az iOS elterjedtségét.

A 2012 májusával végződő három hónapban a Samsung készülékek piaci részesedése 25,7 százalékra emelkedett a februárban végződő három hónapban elért 25,6 százalékról. A második helyen az amerikai mobilkészülék használati rangsorban az LG áll 19,1 százalékkal, de részesedése csökkent az előző három havi periódus 19,4 százalékához képest. Az Apple a májusban végződő három hónapban 15,0 százalékra növelte készülékei elterjedtségét a megelőző periódus 13,5 százalékáról. A Motorola részesedése 12,8 százalékról 12,0 százalékra, a HTC részesedése 6,3 százalékról 6,1 százalékra csökkent.

Az okostelefon technológiai platformok között a legnagyobb elterjedtségnek az Android operációs rendszer örvendhet az Egyesült Államokban. A májusban végződő három hónapban piaci részesedése 50,9 százalékra emelkedett az előző három hónapos periódus 50,1 százalékáról. Az Apple platformja 31,9 százalékra növelte részesedését 30,2 százalékról. A RIM részesedése nagyot esett, 11,4 százalékra csökkent 13,4 százalékról, míg a Symbian (Nokia) részesedése 1,5 százalékról 1,1 százalékra csökkent. A Microsoft ezalatt csekély mértékben, 3,9 százalékról 4,0 százalékra növelte részesedését.

A májusban végződő háromhónapos periódusban 5 százalékkal közel 110 millióra emelkedett az amerikai okostelefon előfizetők száma. Letöltött alkalmazásokat 51,1 százalékuk használt, 1,6 százalékponttal többen, mint az előző periódusban. Közösségi portálokat 36,7 százalék látogatott, 0,6 százalékponttal több, mint az előző periódusban. A játékhasználat 1,3 százalékponttal 33,5 százalékra, a zenehallgatás 2,2 százalékponttal 27,0 százalékra emelkedett az amerikai okostelefon előfizetők körében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek