Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Google szépen lassan beszivárog az iOS-be

Kütyük

A Google szépen lassan beszivárog az iOS-be

Gmail, YouTube, Google+, Google Drive, Chrome… mi kell még?

A Google Drive után újabb Mountain View-i alkalmazás jelent meg iOS-re, ez pedig a népszerű böngészője, a Chrome. De ne szaladjunk ennyire előre, ugyanis a Google Drive is egy újabb ingyenes felhőalapú tárhelyet jelent az iCloud mellett, melyen egyáltalán nem elhanyagolható mennyiségű adatot tárolhatunk.

Például a Drive-on tárolt dokumentumainkat nem csak Safariban nyithatjuk meg, hanem Quickoffice-ban, UStreamen, Dropboxon, Evernote-on vagy Box.net-en is, attól függően, hogy melyiket szeretjük használni és melyik van feltelepítve külön alkalmazásként, ráadásul hozzáadhatunk ismerősöket, akikkel meg szeretnénk osztani a felhőben tárolt fájljainkat, akik vagy csak olvashatják azokat, vagy bele is nyúlhatnak azokba.

 

A másik nagy újdonság az AppStore-ban a Chrome, mely egy újab olyan böngésző, mely képes futni iOS-es környezetben. Ez eddig keveseknek adatott meg, az egyik szerencsés böngésző az Opera volt, mely tapasztalatom szerint gyorsabb, mint a Safari. A Chrome egyik legnagyobb előnye az eszközök közti szinkronizálás, azaz az asztali Chrome-on éppen használt weboldalakat leszinkronizálhatjuk az iOS-es eszközünkkel és azon folytathatjuk a böngészést, ha éppen nem vagyunk PC közelében. Persze a iOS-es Chrome sokaban eltér az asztalitól, így például a cím- és a keresősáv is, ha pedig minden fül zárva van, akkor egy fehér képernyőt kapunk a fent említett sávokkal a tetején és a vissza gombbal. Mindenesetre méltó ellenfelet kapott a Safari, és aki asztalon is a Google böngészőjét használja, annak érdemes iOS-en is azon böngészni, márcsak a szinkronizálás miatt is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés