Connect with us

A Google szépen lassan beszivárog az iOS-be

chrome-ios

Kütyük

A Google szépen lassan beszivárog az iOS-be

Gmail, YouTube, Google+, Google Drive, Chrome… mi kell még?

A Google Drive után újabb Mountain View-i alkalmazás jelent meg iOS-re, ez pedig a népszerű böngészője, a Chrome. De ne szaladjunk ennyire előre, ugyanis a Google Drive is egy újabb ingyenes felhőalapú tárhelyet jelent az iCloud mellett, melyen egyáltalán nem elhanyagolható mennyiségű adatot tárolhatunk.

Például a Drive-on tárolt dokumentumainkat nem csak Safariban nyithatjuk meg, hanem Quickoffice-ban, UStreamen, Dropboxon, Evernote-on vagy Box.net-en is, attól függően, hogy melyiket szeretjük használni és melyik van feltelepítve külön alkalmazásként, ráadásul hozzáadhatunk ismerősöket, akikkel meg szeretnénk osztani a felhőben tárolt fájljainkat, akik vagy csak olvashatják azokat, vagy bele is nyúlhatnak azokba.

 

A másik nagy újdonság az AppStore-ban a Chrome, mely egy újab olyan böngésző, mely képes futni iOS-es környezetben. Ez eddig keveseknek adatott meg, az egyik szerencsés böngésző az Opera volt, mely tapasztalatom szerint gyorsabb, mint a Safari. A Chrome egyik legnagyobb előnye az eszközök közti szinkronizálás, azaz az asztali Chrome-on éppen használt weboldalakat leszinkronizálhatjuk az iOS-es eszközünkkel és azon folytathatjuk a böngészést, ha éppen nem vagyunk PC közelében. Persze a iOS-es Chrome sokaban eltér az asztalitól, így például a cím- és a keresősáv is, ha pedig minden fül zárva van, akkor egy fehér képernyőt kapunk a fent említett sávokkal a tetején és a vissza gombbal. Mindenesetre méltó ellenfelet kapott a Safari, és aki asztalon is a Google böngészőjét használja, annak érdemes iOS-en is azon böngészni, márcsak a szinkronizálás miatt is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő