Connect with us

technokrata

Amit midig is sejtettünk: az új iPhone NFC-t kap

iphone5-nfc

Dotkom

Amit midig is sejtettünk: az új iPhone NFC-t kap

A legújabb iparági pletykák szerint ősszel egy olyan készüléket mutat be az Apple, mellyel már akár fizetni is tudunk majd a jövőben. A hír akár lehetne tavalyi is, hiszen ekkor is erre tippeltek.

Az Apple az elmúlt öt esztendőben mindig megmutatta, hogy milyennek kell lennie egy igazi okostelefonnak, a legutolsó készülék, az iPhone 4S pedig tavaly október elején lett bemutatva, úgyhogy elérkezettnek tűnik az idő, hogy jöjjön a következő generáció, hsizen nagyjából 1 év az az idő, mely két készülék bemutatása között eltelik. De mit is tudunk eddig az új készülékről? A következőkben találgatások és pletykák sora fog elhangozni, melyek jó támpontot adnak ahhoz, hogy egy merőben más készüléket mutasson be az Apple (vagy nem).

Állítólag négy collos lesz a kijelzője, melynek felbontása 1136×640 pixel lesz. A készülék dokkoló csatlakozója immár 30 tűs lesz, mellyet már 2003-ból ismerhetünk a harmadig generációs iPod kapcsán. A legújabb elképzelések szerint pedig lesz NFC chip az új készülékben, mely már szinte az összes mai csúcskategóriás androidos készülékben jelen van. Hogy eddig mennyire volt szükség erre a technológiára, azt hűen tükrözi az a tény, hogy az Apple még csak most rakja bele ezt a chipet a készülékbe annak ellenére, hogy évek óta elérhető a technológia. Így nem is a jelenléte a lényeg, hanem hogy miért gondolta úgy az Apple, hogy most kelleni fog bele egy olyan chip, amit nagyon kevesen használnak mind a mai napig? Vajon mik a tervei vele? Talán az Apple is indít saját pénzügyi vállakozást? Egy Apple Wallet-et? Megtehetné, hiszen a világ egyik legértékesebb cége, likviditásban jobb, mint az Egyesül Államok, így könnyedén csinálhatna egy saját bankot is. És vajon csak egymás közt kommunikál két új iPhone vagy esetleg fel fogja ismerni a Windows Phone-okat és az androidos készülékeket is? Remélhetőleg igen, viszont bölcsebbek csak ősszel leszünk.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák