Connect with us

Év végén jön az első Windows Phone 8 telefon a Huawei-től

huawei-550x339

Kütyük

Év végén jön az első Windows Phone 8 telefon a Huawei-től

Az eddig csak androidos készülékeket készítő kínai gyártó a csúcskategóriáját felvonultató Ascend-család tagjaként fogja piacra dobni az új készüléket, valamikor az év végén.

„2012 izgalmas év a Huawei Device számára, hiszen a rendkívül erős piaci versenyben csak folyamatos fejlesztés és átalakulás révén érhetünk el kiemelkedő teljesítményt – mondta Shao Yang, a Huawei Device marketing igazgatója. – Az első Windows Phone platformra épülő okostelefonunk piaci bevezetésével igazi nagy dobással zárhatjuk az évet. Rendkívül örülünk a Microsofttal kialakított kapcsolatnak, amelynek köszönhetően a Huawei okostelefonok még szélesebb választékát kínálhatjuk ügyfeleinknek.”

„Örömmel üdvözöljük a Huawei vállalatot a Windows Phone családban, mert a Huawei lenyűgöző, az egész világra kiterjedő infrastruktúrájával és eszközeivel még több felhasználó élvezheti a Windows Phone 8 rendszer előnyeit” – mondta Terry Myerson, a Microsoft Windows Phone divíziójának alelnöke.

A Windows Phone 8 operációs rendszerrel forgalomba kerülő Huawei Ascend készülék először Európában, Kínában és az Egyesült Államokban lesz megvásárolható, a későbbiekben pedig további piacokon is elérhető lesz.


A Huawei árbevétele 2011-ben 6,8 milliárd dollár volt, és 20 millió okostelefont értékesített. 2012-re vonatkozóan a Huawei 9 milliárd dolláros árbevétellel és 60 millió értékesített okostelefonnal számol.  A folyamatos fejlesztés másik példájaként a Huawei a napokban mutatta be a Sanghajban rendezett GSMA Mobile Asia Expo 2012 szakkiállításon az Ascend P1 modell új változatát, amely 2600 mAh teljesítményű akkumulátorral kerül forgalomba. Az Ascend P1 XL névre keresztelt készülék a harmadik negyedévtől lesz megvásárolható Kínában. A kiállításon szerepeltek a Huawei további készülékei is, mint például a négymagos Ascend D quad és a kétmagos Ascend D1 okostelefon, a négymagos MediaPad 10 FHD nagyfelbontású táblagép, a kompakt, kétmagos Ascend P1 okostelefon, valamint a Mobile WiFi E5331 és E5151 készülékek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő