Connect with us

Windows Phone 8 – Újrakezdés Microsoft módra

WP8 cimlap

Kütyük

Windows Phone 8 – Újrakezdés Microsoft módra

Tegnap bemutatták a Windows Phone 8-at, amely sok meglepetést nem tartogatott, viszont a jelenlegi WP telefonosok ráfaragtak.

A San Fransisco-i Microsoft 2012 Developer Summiton minden a papírforma szerint zajlott: tömeg, telefonok, nagy bejelentések, kis csalódás. Amit elsőként meg kell jegyezni, hogy a WP8 Apolló harmóniában van az asztali Windows 8-val és a táblagépekre készített verzióval, vagyis az egységes dizájnra mentek rá, mint ahogy a Google tette az Android 4 esetében, ami jó pont a redmondiaknak, ugyanis a fejlesztőknek így sokkal könnyebb lesz az alkalmazásfejlesztés. Emellett véget ért a 800×480-as felbontásnak és eljött a 720p és a WXGA felbontása kora a Windows Phone készülékek számára is (1280×720 és 1280×768 pixel). Az új mobil OS már a kétmagos processzorokat is támogatja (sajnos a négymag továbbra is tabu marad) és végre bővíthetőek lesznek az új készülékek microSD-vel, viszont más külső egységet nem fognak támogatni. A Windows Phone 8 NFC támogatással is bír, így mostantól ezen a platformon is lehetséges lesz az érintésalapú mobil fizetés.

Marad a csempe, de sokkal jobban tudjuk a jövőben személyre szabni és eltérő méretűek is lesznek. A beépített navigációt természetesen a Nokia fogja adni, mely eddig csak a Lumiákon volt elérhető ezen a platformon, miközben a térkép adatait a Navteq fogja szállítani, ami azt is jelenti, hogy offline és ingyenes lesz, ami valljuk be, nem rossz egy külföldi autókázás alkalmával. Az új mobil OS tehát nem megy a mai készülékeken, cserébe viszont több gyártó is készíti már a saját Windows Phone 8-as készülékét.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom