Connect with us

technokrata

Próbáld ki az iOS 6-ot!

iOS6

Kütyük

Próbáld ki az iOS 6-ot!

Van megoldás rá, hogy kipróbálhasd az Apple legújabb mobil operációs rendszerét, de csak óvatosan, felelősséget nem vállalunk.

Ha nincs fejlesztői fiókod az Apple-nél, de ki szeretnéd próbálni az iOS 6 béta verzióját az iPhone-odon vagy az iPad-eden, most már semmi akadálya. Kis trükközéssel könnyedén megoldható. Ahhoz, hogy valaki fejlesztőként kipróbálhassa az iOS 6-ot, több mint 100 dollárt kell fizetnie. Ha viszont van felesleges fél óránk és 8 dollárunk, akkor az IMDZL oldaláról ennyiért is beszerezhetjük.

Mi kell hozzá?

iTunes 10.6.3
iOS 5.1.1-es szoftver iPhone-ra és iPad-re
iOS 6 Beta szoftver az imzdl.com oldalról (8 dollár)

Mielőtt nekiállnánk, bizonyosodjunk meg róla, hogy rendesen lementettünk a készülékről mindent (Backup) és installáljuk fel a 10.6.3-as iTunes-t.

1: Kössük össze iPhone-unkat, iPad-ünket USB-n keresztül a számítógépünkkel
2: Nyomjunk restore-t a letöltött 5.1.1-es iOS-re. EEhhez annyit kell tenni, hogy iTunes-ban rábökünk az eszközünk képére és Windows esetében a Shift+Restore gombot megnyomjuk egyszerre (Mac-nél alt+Restore). Azért fontos a shift vagy alt megnyomása, mert így mi dönthetjük el, hogy miből szeretnénk visszaállítani. Keressük meg a letöltött 5.1.1-es szoftverünket és állítsuk vissza rá a telefonunkat.

3: Amikor kéri, akkor állítsuk be új készüléknek az eszközt.

4: Most pedig installáljuk az iOS 6 Beta-t. Windows esetében a nyitott iTunes-ban hasonlóan járjunk el, mint a kettes pontnál, de itt a Shift+Check for Update-re kattitnsunk (Mac-nél alt+Check for Update-re).

Amikor felnjön az új ablak, keressük meg azt az ipsw fájlt, amit az iOS 6 miatt töltöttünk le.

5: Sajnos várni kell, amíg a rendszer elfogadja a frissítést, nagyjából 10-15 percig is eltarthat. Amikor az iPhone vagy az iPad újraindul, máris elkezdhetjük használni az iOS 6 Beta verziót.

Aki elakadna, annak itt egy videó, hogyan kell felrakni PC-n keresztül:

Figyelmeztetés
Egy béta szoftver feltelepítése nem veszélytelen, pláne, ha nem hivatalos úton jutottunk hozzá. Az akkulátor teljesítménye csökkenhet, az operációs rendszer egyes elemei nem fognak működni és az iPhone többször is összeomolhat, újraindulhat. Érdemes megvárni a teljesen publikus verziót és azzal frissítsük le a telefont. Ha nem a megfelelően jártál el a telefon frissítésekor, előfordulhat, hogy nem sikerül visszaállítani az eredeti állapotba (sem). Mi nem vállalunk semmilyen felelősséget az ezekből befolyó hibákból, abszolúte a felhasználó szíve joga eldönteni, hogy mit tesz az eszközével. Az iOS 6 nem jailbrakelt szoftver, vagyis újra függő lesz a készülék. Nincs hozzá se jailbreak, se semmi és még egy darabig nem is lesz hozzá semmi ilyesmi.

Az alábbi eszközökre lehet telepíteni az iOS 6-ot
iPhone 3GS
iPhone 4
iPhone 4S
iPad 2
iPad 3
iPod Touch 4GSzólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák