Connect with us

technokrata

A Samsung és az Apple uralja az okostelefonok piacát

apple-vs-samsung-fight (1)

Dotkom

A Samsung és az Apple uralja az okostelefonok piacát

Ezt eddig is tudni lehetett, de a két gyártó az összbevételek mintegy 90%-át birtokolják, a többieknek meg a maradék tízen osztozkodhatnak.

Jól megy a Samsung szekere, nem hiába ő a világ legnagyobb telefongyártója. Az Apple, bár jóval kevesebb telefont ad el, a profitja szintén óriási, hiszen minden készüléke a kor high-end telefonja is egyben. Az ABI kutatási eredményéből az is kiderül, hogy a Samsung az első negyedévben 43 millió okostelefont értékesített, míg az Apple 35 millió iPhone-t adott el. Ha ezt a két számot összeadjuk, akkor az összokostelefon eladásának mintegy 55 százalékát teszik ki, miközben a globális profit 90 százalékát ők szedik be.

A Motorola csupán 5.4 millió készüléket adott el a tavaly év utolsó negyedében, ez 2012 első három hónapjában 5.1 millió telefonra csökkent. A HTC még rosszabbul teljesített, ugyanis tavalyi év utolsó három hónapjában 10.1 millió okostelefont adott el, addig ez idén 6.9 millióra olvadt le, ami elég ahhoz, hogy idén kevesebb HTC készülék fogyott el, mint a Nokiából (11.9 millió) és a BlacBerryből (11.1 millió). Azt azért ne felejtsük el megemlíteni, hogy természetesen az Ünnepek alatt mindig erősebb az érdeklődés az újdonságok iránt, mint az év első három hónapjában, amikor lankad a vásárlói kedv.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák