Connect with us

technokrata

A Microsoft „segít” a Nokiának

Dotkom

A Microsoft „segít” a Nokiának

Nem sikerült bevenni se Amerikát, se Európát a Windows Phone-os készülékekkel, most Kína az újabb célpont (és a kispénzűek).

Miközben Amerika a Galaxy S III premierjétől hangos, ráadásul hihetetlen népszerűségnek örvend a HTC One X is, a Lumiák valahogy nem fogynak, mint ahogy Európában sem. Az Android a legnépszerűbb mobil OS a világon, az iOS stabilan tartja magát, a Nokia pedig megtanulta, hogy nem csak a csúcsmobilokra kellene fókuszálni (vagy a nagyon alacsony árujú dumphone-okra), hanem van egy réteg, akinek kevés a pénze, de okostelefonra vágyik. Nekik ott vannak a 100-150 dolláros androidos okostelefonok, melyek abszolúte belépőszintűnek számítanak és megfizethetőek, például Kínában is. A Nokia pedig elhatározta, hogy beveszi a távol-keleti országot, mely jelenleg a legnagyobb felvevőpiac is egyben és jelenleg 10-ből 7 kínai okostelefonon Android fut.
Miközben a Nokia komoly átszerveződésekkel igyekszik pénzt spórolni, így például jövő év végéig még tízezer alkalmazottnak intenek végső búcsút és a finn gyárat is bezárják, a gyártó „egyedi támogatást” kér a Microsofttól, hogy ultra-alacsony árkategóriájú készülékkel jelenhessenek meg a kínai piacon és magukhoz csábítsák a kevés pénzzel rendelkezőket. A cél egy, a Lumia 610-nél is olcsóbb készülék, melyen már Windows Phone 8-as fut. Nokia új Asha-sorozata, bár már teljes képernyőjű és nagyon olcsó lesz, nem Windows Phone-os készülékek, hanem Series 40 fog futni rajtuk.

Hogy mit jelent ez az egyedi támogatás, az nem tiszta pontosan, de nem hangzik túl bíztatóan az olyan gyártóknak, akik szintén néha-néha kidobnak egy-egy Windows Phone-t. Hogy aztán a segítség mennyire lesz egyedi? Lehet, hogy egyszerűen felvásáolja a Microsoft a Nokiát. Ez például egy remek mentőöv lenne.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

fitnesz-kiegeszitők

Kütyük

Fitnesz-kiegészítők és az edzésmonitorozás

2019. november 19. kedd
ThinQ
MIO

Kütyük

Brutális Black Friday akciók a MIO-tól

2019. november 15. péntek
montblanc

Kütyük

Mindössze 16 darab készült ebből a zsebórából

2019. november 15. péntek
ETERNUS

Kütyük

Megjelent a új generációs ETERNUS tároló család

2019. november 13. szerda

Dotkom