Connect with us

technokrata

iPhone 4S kell a mobilnetes FaceTime-hoz

Kütyük

iPhone 4S kell a mobilnetes FaceTime-hoz

Még nincs két napja, hogy bemutatásra került az új iOS 6, máris rossz hírt kell közölni: a mobilhálózatokon keresztül használt FaceTime-hoz csak az iPhone 4S jó, hiába van a 4-ben is előlapi kamera.

Bár 3GS-től felfele mindhárom telefon frissíthető lesz iOS 6-ra, a „cellular”, vagyis szolgáltatón keresztül átmenő FaceTime csak iPhone 4S-en és az új (harmadik generációs) iPad-en fog működni. Utóbbinál természetesen csak a WiFi+Cellular kiadásúban. Hogy ezt miért így csinálta az Apple, azt nem tudni, pedig a sima 4-en is van előlapi kamera, gyakorlatilag semmi akadálya nem lenne annak, hogy ezen is FaceTime-ozzon a felhasználó. Elfelejtették vagy ez is csak egy olyan extra feature, mint a Siri, és csak az iPhone 4S-en működik? Esetleg így terelik a felhasználókat az új eszköz beszerzése felé?

A FaceTime lényege, hogy eddig WiFin keresztül keresztül lehetett videóhívásokat kezdeményezni és fogadni két iPhone között. A mostani újdonság az, hogy tulajdonképpen 3G és LTE hálózatokon keresztül is működik ez az applikáció (akár egy villamoson üldögélve), így nem vagyunk internethez kötve. Az újdonság legnagyobb bibije, hogy a szolgáltatók sok pénztől eshetnek el, mivel a videóhívások még mindig nagyon drága percdíjjal rendelkeznek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök