Connect with us

iPhone 4S kell a mobilnetes FaceTime-hoz

iphone-facetime-over-3g-cellular

Kütyük

iPhone 4S kell a mobilnetes FaceTime-hoz

Még nincs két napja, hogy bemutatásra került az új iOS 6, máris rossz hírt kell közölni: a mobilhálózatokon keresztül használt FaceTime-hoz csak az iPhone 4S jó, hiába van a 4-ben is előlapi kamera.

Bár 3GS-től felfele mindhárom telefon frissíthető lesz iOS 6-ra, a „cellular”, vagyis szolgáltatón keresztül átmenő FaceTime csak iPhone 4S-en és az új (harmadik generációs) iPad-en fog működni. Utóbbinál természetesen csak a WiFi+Cellular kiadásúban. Hogy ezt miért így csinálta az Apple, azt nem tudni, pedig a sima 4-en is van előlapi kamera, gyakorlatilag semmi akadálya nem lenne annak, hogy ezen is FaceTime-ozzon a felhasználó. Elfelejtették vagy ez is csak egy olyan extra feature, mint a Siri, és csak az iPhone 4S-en működik? Esetleg így terelik a felhasználókat az új eszköz beszerzése felé?

A FaceTime lényege, hogy eddig WiFin keresztül keresztül lehetett videóhívásokat kezdeményezni és fogadni két iPhone között. A mostani újdonság az, hogy tulajdonképpen 3G és LTE hálózatokon keresztül is működik ez az applikáció (akár egy villamoson üldögélve), így nem vagyunk internethez kötve. Az újdonság legnagyobb bibije, hogy a szolgáltatók sok pénztől eshetnek el, mivel a videóhívások még mindig nagyon drága percdíjjal rendelkeznek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom