Connect with us

technokrata

Magyar szoftverfejlesztők piacra jutását támogatja az NGM és a Nokia Siemens

Nokia-Siemens-to-lay-off-17000-worldwide-MAKN6F0-x-large

Dotkom

Magyar szoftverfejlesztők piacra jutását támogatja az NGM és a Nokia Siemens

A nemzetközi piacra is kiléphet két magyar, mobiltelefon szoftvereket fejlesztő vállalkozás a Nokia Siemens Networks együttműködésével.

A Starschema Kft. és Processorg Software 82 Kft. a felhasználói tapasztalatokon alapuló új mobiltelefonos szolgáltatások és alkalmazások kifejlesztésében dolgozik együtt az elkövetkező három évben Nokia Siemensszel, amely új partnereit a globális projektjeibe is be kívánja vonni.

A közlemény idézi Ésik Róbertet, a Nokia Siemens Networks Kft. ügyvezető igazgatóját, aki hangsúlyozta, hogy 2020-ra az okostelefonok növekvő népszerűsége miatt a felhasználók naponta átlagosan egy gigabyte adatforgalmat bonyolítanak majd le. A mostani átlagosan 15 megabyte adatforgalomhoz képest ez olyan növekedés, amely átértelmezi a felhasználói igényeket, s ehhez az egész iparágnak alkalmazkodnia kell.

A tájékoztatás szerint a most induló projektek elsődleges célja a végfelhasználói tapasztalatok elemzése, értékelése. A felhasználók mobileszközökkel kapcsolatos fogyasztási szokásait szakértők segítségével értelmezik, a felmerült igények kielégítése érdekében fejlesztik a meglévő alkalmazásokat, illetve új, egyedi szoftveres funkciókat hoznak létre – áll a közleményben. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp