Connect with us

technokrata

Valami nem stimmel a mobil lottóval

Kütyük

Valami nem stimmel a mobil lottóval

Kipróbáltuk a mobil lottót, elküldtük a számokat, majd a heti fogadási határidő lejártát követő fél óra múlva jött az SMS: sajnos nem rögzítette a rendszer a számokat. Mi lett volna, ha a nyerő számokat rakjuk meg? – merül fel jogosan a kérdés.

Négymilliárd már az az összeg, amiért a magam részéről hajlandó vagyok elfelejteni a lottó intézményébe vetett bizalmatlanságomat, illetve mindazt a szombat délutáni sokkot, amit a „Szerencse szombat” elnevezésű giccsparádé okoz hétről hétre az M1-en. A műsor gyönyörű látlelete annak a Magyarországnak, ahol az egyébként igencsak tehetséges Emilio és Harsányi Levente megélhetésből énekel és jópofizik azért, hogy a sokmillió nézőnek élvezetessé tegye azt, hogy hetente veszít több száz, esetleg több ezer forintot szombatonként.

Mobil lottó

Bár megvan a bája a sarki lottózóba való átcammogásnak, de lottózni már évek óta lehet mobilon is, melyet bár évek óta nem tettünk, most a nagy összeg miatt kipróbáltuk újra a szolgáltatást. iPhone-ra T-Mobile-osoknak remek kis alkalmazás van „Mobilvásárlás” néven, melyet feltelepítve minden eddiginél egyszerűbben tehetjük meg számainkat, melyet a rendszer egy sms-ben továbbít a szolgáltató felé. A programban egyébként nemcsak ötöslottó, hanem totó, kenó, skandináv lottó, puttó és hatoslottó is van, sőt, napról napra reklámokkal is betámad zenélő push-üzenetek formájában, hogy újabb forintok elköltésére csábítson.

Mint ismeretes, az ötöslottó fogadást minden héten az előző hét vasárnap 5:00-tól szombat délután 17:30-ig lehet megtenni, és ezután leülni a tévé elé és drukkolni. Tesztünkben 17:22-kor – pontos óraszámítás szerint – próbáltuk elküldeni a számokat, kétszer is, melyet követően 17:46-kor jött meg az első válasz SMS az alábbi szöveggel:

Ezt követően rövidke kutatásba bocsátkoztunk: közeli ismerőseink között végzett rögtönzött kérdezősködés után kiderült, hogy a Telenor hálózatán is előfordulnak hasonló problémák, Vodafone-ost nem ismerünk, aki lottózna.

Mi van, ha nyerünk?

…tettük fel közösen a kérdést. Vajon a mobilszolgáltató kifizeti nekünk az elbukott 3,9 milliárdot? Vagy a jogászok addig nyálazzák az általános szerződési feltételeket, amíg nem találják meg azt a passzust, miszerint nekik semmi felelősségük nincs ebben? Mi lett volna, ha az általunk megrakott számokat húzták volna ki, és a szolgáltató hibájából nem mi nyertünk volna?

Ha bár az elmúlt években több városi legenda volt a tévés tehetségkutatókba küldött SMS-ek kapcsán, a lottó-ügy talán kissé többeket és nagyobb súllyal érinthet, pláne ha emiatt milliókat, mi több milliárdokat bukhatunk. A mobilszolgáltatók sajtóosztályait írásban megkérdeztük az ügyről, de mélyen hallgatnak a témában, ahogy válasz érkezik tőlük, azt természetesen közzétesszük oldalainkon.

 Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin