Connect with us

Merre vagy? Nem ’Tom!

tomtom-android-495x312

Kütyük

Merre vagy? Nem ’Tom!

Bár vannak ingyenes GPS applikációk Androidra, vannak jók is, de a legnevesebbek még mindig az iOS-en tanyáznak, de már nem sokáig.

Az egyik legnépszerűbb navigációs szoftver, párdon, alkalmazás a Google saját Térképe (sznoboknak Maps), mely ingyenes, gyors, megbízható, csak hát kell hozzá internet. Bár a Telenor nem számol fel érte pluszköltséget, ha használjuk, azért a mobilinternet-előfizetés megléte kötelező hozzá, ráadásul külföldön drága lenne ezt használni a roamingolás miatt, ugye. Másik nagy kedvencünk a Waze, mely közösségi GPS, egymásnak adhatjuk tovább a forródrótot, ha rendőrt, kamerát, dugót, balesetet látunk, és akinél fut a háttérben, az most már függetlenül attól, hogy iOS-es vagy androidos, értesítést kap az aktuális helyzetről. Ez egy fokkal jobb megoldás, mint amit a román utakon láttunk, amikor a méregdrága autó hátulján egy, a taxisokat megszégyenítő antennával tartják egymással a kapcsolatot a vezetők, és a nagy hatótávolságú CB-s adóvevőjükön keresztül és osztják meg egymással az aktuális közlekedési helyzetet. Jobb, de ez se ingyenes, ugyanis adatforgalmat generál ugyanúgy, mint a Google Térkép.

Ezzel szemben vannak a fizetős alkalmazások, mint például a TomTom, mely iOS-en már egy ideje megtalálható, és bár a teljes Európa térkép közel 2 GB, még egy iPhone 3G-n is fut, igaz, jobb, ha nincs bekapcsolva az internet, mert a MapShare frissítése bizony jelentősen lelassíthatja a rendszert (meg maga a háttérben futó internet is hamar leeszi az akksit, hacsak nincs kábelünk a szivargyújtóba). Az offline térképnek tehát megvannak az előnyei és a hátrányai, de külföldön is kiválóan használhatóak, ezenkívül csak a GPS-re van szükség, a frissítéseknél pedig be lehet állítani, hogy csak WiFi-n keresztül történjenek meg. A TomTom tehát az iOS után még a nyáron elérhető lesz Androidra, de nem olcsó mulatság egy ilyen applikáció beszerzése. Az AppStore-ban például a teljes Európa alkalmazás 90 eurót kóstál, míg a Kelet-európai kiadás 60 euróba, a Nyugat-európai pedig 70 euróba. Dátum tehát nincs, egyszer csak ott lesz a fizetős alkalmazások közt, méghozzá a TomTom társalapítója, Peter-Fran Pauwels szerint “fairly soon”, vagyis nagyon hamarosan.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom