Connect with us

technokrata

Nyolc éves mélyponton a BlackBerry gyártója

Dotkom

Nyolc éves mélyponton a BlackBerry gyártója

A kanadai Research in Motion (RIM), mely a BlackBerry gyártója, rég volt ennyire padlón, ugyanis részvényei elérték azt a mélységet, ahol 2004-ben járt utoljára.

A RIM mindent egylapra tett, ezt a lapot pedig úgy hívják, hogy BlackBerry 10 operációs rendszer. A szebb napokat is látott gyártó régebben az okostelefonok koronázatlan királya volt, ma ott tart, hogy több mint egy milliárd dollárnyi eszköze van raktáron és nem tudja eladni, eközben a piaci részesedése 10% alá süllyedt.  Ha ez nem lenne elég, a befektetők is rúgtak rajta egyet, így a részvények ára immár 10 dollár alá esett és 9.65 dollárnál állt meg. Egy éve közel 39 dollárért kereskedtek a cég papírjaival, azóta csak csökken a vállalat részvényeinek értéke.

Időhiányban


A RIM másik nagy baja, hogy messze még az október, ugyanis ekkora szeretnék kiadni legújabb mobil operációs rendszerüket, a BlackBerry 10-et, de lehet, hogy a befektetők türelme végleg elfogyott és nincs már négy hónapja a vállalatnak. Ahhoz, hogy bejöjjön a számításuk, valamit fel is kéne mutatniuk, mert egyre kevesebben értékelik a QWERTY-s okostelefonokat, még a Nokia is felismerte, hogy az Asha dumpsmartphone-jai sikeresebbek lesznek fizikai gombok nélkül, nagyképernyővel. A mezőny pedig igen erős, az Android piacvezető, az iOS második helyezett és úgy tűnik, hogy az ő növekedésük a RIM kárára történt, ráadásul a BB 10 OS-sel egyidőben fog debütálni az iOS 6 és az Android Jelly Bean is. Egy nagy dobása van a kanadai vállalatnak, ha bejön, túlélheti.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

huawei mate 30 pro
honor
iphone 12

SmartPhone

Ezért várjuk a leginkább az iPhone 12 érkezését

2020. január 24. péntek
2020 legjobban várt okostelefonjai

SmartPhone

Ezek 2020 legjobban várt okostelefonjai

2020. január 23. csütörtök
magicwatch

Dotkom