Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyolc éves mélyponton a BlackBerry gyártója

Dotkom

Nyolc éves mélyponton a BlackBerry gyártója

A kanadai Research in Motion (RIM), mely a BlackBerry gyártója, rég volt ennyire padlón, ugyanis részvényei elérték azt a mélységet, ahol 2004-ben járt utoljára.

A RIM mindent egylapra tett, ezt a lapot pedig úgy hívják, hogy BlackBerry 10 operációs rendszer. A szebb napokat is látott gyártó régebben az okostelefonok koronázatlan királya volt, ma ott tart, hogy több mint egy milliárd dollárnyi eszköze van raktáron és nem tudja eladni, eközben a piaci részesedése 10% alá süllyedt.  Ha ez nem lenne elég, a befektetők is rúgtak rajta egyet, így a részvények ára immár 10 dollár alá esett és 9.65 dollárnál állt meg. Egy éve közel 39 dollárért kereskedtek a cég papírjaival, azóta csak csökken a vállalat részvényeinek értéke.

Időhiányban


A RIM másik nagy baja, hogy messze még az október, ugyanis ekkora szeretnék kiadni legújabb mobil operációs rendszerüket, a BlackBerry 10-et, de lehet, hogy a befektetők türelme végleg elfogyott és nincs már négy hónapja a vállalatnak. Ahhoz, hogy bejöjjön a számításuk, valamit fel is kéne mutatniuk, mert egyre kevesebben értékelik a QWERTY-s okostelefonokat, még a Nokia is felismerte, hogy az Asha dumpsmartphone-jai sikeresebbek lesznek fizikai gombok nélkül, nagyképernyővel. A mezőny pedig igen erős, az Android piacvezető, az iOS második helyezett és úgy tűnik, hogy az ő növekedésük a RIM kárára történt, ráadásul a BB 10 OS-sel egyidőben fog debütálni az iOS 6 és az Android Jelly Bean is. Egy nagy dobása van a kanadai vállalatnak, ha bejön, túlélheti.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés