Connect with us

technokrata

Kevesebb lesz a telefonadó!

Man using mobile phone

Kütyük

Kevesebb lesz a telefonadó!

A 2012. június 4-én elfogadott módosításokkal a 2012-re vonatkozó adómaximumok csökkentésre kerültek.

Magyarország Országgyűlése 2012. június 4-én elfogadta a távközlési adóról szóló 2012. évi LVI. törvény módosításait. Amint azt korábban közzétettük, az Országgyűlés 2012. május 18-án törvényt fogadott el távközlési adó bevezetéséről 2012. július 1-jétől határozatlan időre. Az adó a távközlési szolgáltatókat terheli, vezetékes és mobil hangforgalmuk valamint mobil SMS/MMS forgalmuk alapján. A távközlési adóról szóló 2012. évi LVI. törvény 2012. május 30-án került kihirdetésre. Az adó mértéke vezetékes és mobil hangszolgáltatás esetében 2 forint percenként valamint 2 forint SMS-enként és MMS-enként. Az eredeti, kihirdetett törvényszöveg szerint az adó mértéke magánszemély előfizető előfizetéséhez tartozó hívószámok esetében hívószámonként havi 700 forintban, míg az egyéb hívószámok esetében hívószámonként havi 2500 forintban került maximálásra.

A 2012. június 4-én elfogadott módosításokkal a 2012-re vonatkozó adómaximumok csökkentésre kerültek. Eszerint az adó mértéke magánszemély előfizető előfizetéséhez tartozó hívószámok esetében hívószámonként havi 400 forintban, míg az egyéb hívószámok esetében hívószámonként havi 1400 forintban került maximálásra. Az eredeti törvényszöveg szerinti adómaximumok – magánszemély előfizető előfizetéséhez tartozó hívószámok esetében hívószámonként havi 700 forint, egyéb hívószámok esetében hívószámonként havi 2500 forint – 2013-tól kerülnek alkalmazásra. A vezetékes és mobil hangszolgáltatás esetében percenként 2 forintos, valamint SMS-enként és MMS-enként 2 forintos adómértékek nem változtak.

A törvénymódosítás eredményeként a Magyar Telekom a 2012. július–decemberi időszak után megközelítőleg 8 milliárd forint távközlési adót fizet, amely kevesebb a korábban bejelentett 10 milliárd forintos összegnél, miközben 2013-tól kezdődően a fizetendő távközlési adó összege évi 20 milliárd forint körül alakul előzetes becsléseik és a jelenlegi törvényszöveg alapján.

Az Országgyűlés által elfogadott módosító törvény hatálybalépésének előfeltétele a hivatalos aláírás és kihirdetés.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp