Connect with us

technokrata

Újabb Alcatel okostelefonok a láthatáron

Alcatel-OT986-cim

Kütyük

Újabb Alcatel okostelefonok a láthatáron

A francia gyártó még elég új az okostelefonok piacán a maga pár eszközével, a legfrissebb modellekkel jégkrémet visz Kínába, majd Európába.

Az Alcatel OT986 egyelőre kifejezetten a távol-keleti ország piacára készült és igazi felső-középkategóriás modellnek tűnik. Hardverben biztosan megállja a helyét, ugyanis kétmagos TI OMAP 4460-as processzora van, melynek órajele 1.5 GHz, ezt 1 GB RAM-mal támogatnak meg, hogy a programok a háttérben is futni tudjanak.

Beépített tárhelye 8 GB, fényképezője 5 megapixeles és LED-vakus. Van előlapi kamerája is, mely 2 megapixeles, így szép minőségében tudunk videócsetelni HSPA+ hálózaton, eközben az egész készülék nincs egy centiméter vastag, mindössze 9.75 mm vékony és Ice Cream Sandwich fut rajta. Az OT986-nak készült egy olcsóbb változata is,a TCL S900, mely kétmagos 1.2 GHz-es processzort és 4 GB tárhelyet takar, minden másban viszont egyezik a csúcskészülékkel.

Érdemes megjegyezni, hogy az Alcatel OT986 egyike azon ritka nem Nexus alapokon nyugvó Android 4-es telefonoknak, melyeknek egyáltalán nincs valós, fizikai nyomógomb a készülék előlapján a kijelző alatt, hanem virtuális szoftveres gombok vannak a kijelző alján (lenti kép). Az olcsóbbik készülék, kétezer jüanba kerül, nagyjából 75 ezer forintba, az erősebb gép árazásáról nem tudni, de nem lesz sokkal drágább. Jó hír, hogy a telefonok valószínűleg az európai piacon is bemutatásra kerülnek, nagyjából 250 eurós áron és most azt kell hogy mondjam, igazán megéri az árát egy ilyen Alcatel készülék.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek