Connect with us

technokrata

A Vodafone is az ügyfelein veri le a telefonadót

vodafone_1774758c

Kütyük

A Vodafone is az ügyfelein veri le a telefonadót

A szolgáltató egy sajtómeghívóban invitálja az újságírókat a megmagyarázó eseményre.

A Vodafone a sajtó képviselőinek beszél napokon belül arról, hogy miért hárítja rá az ügyfeleire a telefonadót. Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, dr. Beck György, a Vodafone elnöke és Marchhart Pál, a Vodafone Magyarország nagykereskedelmi, szabályozási és jogi vezérigazgató-helyettese várhatóan kellően érhető és racionális magyarázattal fog szolgálni ahhoz, hogy a brit anyavállalat által évi közel 4.300 milliárd forintnyi árbevételből miért és mennyire fájna a cégnek a piaci részesedés alapján nagyságrendileg 20 milliárd Ft-nyi extra kiadás.

Mint ismeretes, a Vodafone már a második szolgáltató, aki úgy döntött, hogy az ügyfeleken veri le az új adót. Majd’ két hete, Kutas István, a Telenor Magyarország kommunikációs igazgatója az MTI-vel azt közölte, hogy ha az adót a jelenlegi tervezet formájában vezetik be, akkor 2012 második felében Magyarországon egyszerre két távközlési különadó lesz érvényben, amely a Telenor Magyarországnak mintegy havi 1 milliárd forint plusz adóterhet jelentene.  ”Ez már az a nagyságrend, amit nem tudunk lenyelni, így az új különadó hatálybalépésétől a perc alapú adót érvényesítenünk kell az árainkban. Amint a két különadó közül az egyiket kivezetik, és más gazdasági tényezők változatlanok maradnak, az árainkat visszaállítjuk a régi szintre” – áll az írásos válaszban.  A Telenor szerint sokkal nagyobb kárt okozna a gazdaságnak, ha leépítéssel vagy a fejlesztések leállításával reagálna az új adóra.

A telefonadó július 1-jétől lép érvénybe. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter elmondta: a magánszemélyek esetében az adó maximum 700 forint lesz havonta, a cégek pedig legfeljebb 2.500 forintot fizetnek. Az adót – amely az idén várhatóan 30 milliárd forint bevételt jelent a költségvetésnek, jövőre pedig 52 milliárd forintot – nem az előfizetőknek, hanem a távközlési cégeknek kell megfizetniük.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle