Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Vodafone is az ügyfelein veri le a telefonadót

Kütyük

A Vodafone is az ügyfelein veri le a telefonadót

A szolgáltató egy sajtómeghívóban invitálja az újságírókat a megmagyarázó eseményre.

A Vodafone a sajtó képviselőinek beszél napokon belül arról, hogy miért hárítja rá az ügyfeleire a telefonadót. Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, dr. Beck György, a Vodafone elnöke és Marchhart Pál, a Vodafone Magyarország nagykereskedelmi, szabályozási és jogi vezérigazgató-helyettese várhatóan kellően érhető és racionális magyarázattal fog szolgálni ahhoz, hogy a brit anyavállalat által évi közel 4.300 milliárd forintnyi árbevételből miért és mennyire fájna a cégnek a piaci részesedés alapján nagyságrendileg 20 milliárd Ft-nyi extra kiadás.

Mint ismeretes, a Vodafone már a második szolgáltató, aki úgy döntött, hogy az ügyfeleken veri le az új adót. Majd’ két hete, Kutas István, a Telenor Magyarország kommunikációs igazgatója az MTI-vel azt közölte, hogy ha az adót a jelenlegi tervezet formájában vezetik be, akkor 2012 második felében Magyarországon egyszerre két távközlési különadó lesz érvényben, amely a Telenor Magyarországnak mintegy havi 1 milliárd forint plusz adóterhet jelentene.  ”Ez már az a nagyságrend, amit nem tudunk lenyelni, így az új különadó hatálybalépésétől a perc alapú adót érvényesítenünk kell az árainkban. Amint a két különadó közül az egyiket kivezetik, és más gazdasági tényezők változatlanok maradnak, az árainkat visszaállítjuk a régi szintre” – áll az írásos válaszban.  A Telenor szerint sokkal nagyobb kárt okozna a gazdaságnak, ha leépítéssel vagy a fejlesztések leállításával reagálna az új adóra.

A telefonadó július 1-jétől lép érvénybe. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter elmondta: a magánszemélyek esetében az adó maximum 700 forint lesz havonta, a cégek pedig legfeljebb 2.500 forintot fizetnek. Az adót – amely az idén várhatóan 30 milliárd forint bevételt jelent a költségvetésnek, jövőre pedig 52 milliárd forintot – nem az előfizetőknek, hanem a távközlési cégeknek kell megfizetniük.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés