Connect with us

technokrata

Elfogadták a távközlési adót

Dotkom

Elfogadták a távközlési adót

Magyarország Országgyűlése 2012. május 18-án törvényt fogadott el távközlési adó bevezetéséről 2012. július 1-jétől határozatlan időre.

Az adó a távközlési szolgáltatókat terheli, vezetékes és mobil hangforgalmuk valamint mobil SMS/MMS forgalmuk alapján. A törvény alapján a Magyar Telekom Csoportot 2012-ben várhatóan megközelítőleg 10 milliárd forint távközlési adó terheli. Az adó mértéke vezetékes és mobil hangszolgáltatás esetében 2 forint percenként valamint 2 forint SMS-enként és MMS-enként. Az adó mértéke magánszemély előfizető előfizetéséhez tartozó hívószámok esetében hívószámonként havi 700 forintban, míg az egyéb hívószámok esetében hívószámonként havi 2500 forintban került maximálásra.
A Magyar Telekom a törvényszöveg alapján elvégzett előzetes becslések szerint várhatóan a 2012. július-decemberi időszak után megközelítőleg 10 milliárd forint távközlési adót fizet. A Társaság jelenleg még értékeli az adónak a Csoport üzleti és pénzügyi teljesítményére gyakorolt hatását, így fenntartja célkitűzését, és 2012-ben továbbra is 4-6%-os működéshez kapcsolódó EBITDA csökkenésre számít az új távközlési adó és az egyéb rendkívüli tételek nélkül. Az új távközlési adótörvény alapján fizetendő, hozzávetőleg 10 milliárd forint teher mellett 2012 végéig hatályban marad a 2010-ben bevezetett, távközlési szektort terhelő különadó is, amely alapján várhatóan 2012-ben 24 milliárd forint különadó kifizetés terheli a Magyar Telekomot. Az Országgyűlés által elfogadott törvény hatálybalépésének előfeltétele a hivatalos aláírás és kihirdetés.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom