Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyitott fizetési szolgáltatást indít a MasterCard

Dotkom

Nyitott fizetési szolgáltatást indít a MasterCard

A MasterCard kártyatársaság tegnap jelentette be új, több szempontból is nyitott üzleti modellen alapuló szolgáltatásának bevezetését, a kártyacég azt ígéri, hogy az új megoldásban egyesíti a bolti, a mobilos és az internetes fizetéseket.

A PayPass Tárca néven bemutatott rendszer nem csupán MasterCard vagy Maestro, de más típusú, például Visa, illetve Amex fizetési kártyákat is elfogad majd, és integrálni képes más létező vagy majd a jövőben létrejövő mobiltárcákat is.A nyitott rendszer képes lehet megvalósítani azt az elképzelést, hogy a felhasználó számtalan bankkártya, pontgyűjtő és más fizetési plasztik helyett egyetlen eszközzel fizethessen az interneten a mobiltelefonján vagy akár az áruházban. A MasterCard a PayPass Tárca szolgáltatásához új elfogadói rendszert is kiépít, amelynek alapja a ma már világszerte több százezer, a kártyát csupán közelítésre elfogadó PayPass hálózat, illetve a MasterCard és a Maestro kártyák internetes jelenléte.


Az American Airlines és a Barnes & Noble elsőként helyezi el a PayPass Online elfogadást jelző gombot a fizetési weboldalukon, a légitársaság pedig mobil alkalmazásába is integrálja a PayPass Tárcát – olvasható a közleményben. A szolgáltatás elsőként az internetes fizetési szolgáltatással indul 2012 harmadik negyedévében az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában és Nagy Britanniában. (MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés