Connect with us

technokrata

Vírusos Instagram kering a neten

fake-instagram-on-android-640x480

Dotkom

Vírusos Instagram kering a neten

Aki nem akar vaskos telefonszámlát, az jobb, ha a Google Play-ből szerzi be a népszerű képmanipulátor programot.

Ha egy program népszerű, várva várt és biztosan több millióan ugranak érte, akkor a hackereknek és a csalóknak is megéri rögtön ugrani, hogy minél több androidost le tudjanak nyúlni pénzzel.

Az Instagram pont ilyen. Mindenki várta, azonnal ugrottak a lehetőségre, hogy beszerezze okostelefonjára amikor csak lehet. Úgy néz ki, hogy a csalók se vártak sokáig és számos hamis alkalmazást írtak meg annak érdekében, hogy biztosan van pár olyan ember, aki nem a Google Play-ből szerzi be a kívánt appot. Hogy miért? Például azért, mert olyan eszköze van, aminek az androidos operációs rendszere nem tartalmazza a Google szoftverboltját. Ez csak egy példa, nem is ez a lényeg. Inkább arra figyeljünk, hogy csak megbízható forrásból töltsük le az alkalmazást vagy ne vegyünk olyan eszközt, aminek nincs saját szoftverboltja vagy beépített Google Play-e. Ha valaki egy hamis Instagramot szed le, az kiteszi magát annak a veszélynek, hogy emeltdíjas szolgáltatásokat kezd el a program igénybe venni SMS formájában, amit a felhasználó bizony nem vesz észre. Mert hogy ezek a programok csak kívülről néznek ki annak amik, belül csak a felhasználó pénztárcájára káros kódok várnak, vagy egyszerűen megszerzi a felhasználó Facebook és/vagy Twitter adatait és el is veheti azokat. Számos kamu Instagram oldal van és csak azt tudjuk ajánlani, hogy az ilyen „muts have” programok esetében is járjunk el olyan körülményesen, ahogy csak lehet.

Nézzük meg az értékeléseket, kommenteket a Google Play-oldalán és csak akkor töltsük le, ha biztosak vagyunk benne, hogy az eredetire bukkantunk rá. Tudom, gáz ez a megoldás, mert kicsit magára lett hagyva a felhasználó a Google által, mivel darabjaira van cincálva az egész androidos platform, de így a legbiztonságosabb. Az iOS esetében az AppStore-ban is fordultak már elő ál-applikációk,de ezek száma elenyésző, ráadásul az egységesített rendszernek hála nem tűnik akkora káosznak a rendszer, mint ahogy az Google Play esetében látszik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd