Connect with us

technokrata

Külföldi visszhang a magyar telefonadóról

Using-a-smartphone

Dotkom

Külföldi visszhang a magyar telefonadóról

A magyar kormány a telefonbeszélgetésre percenként, az SMS-ezésre pedig darabonként 2 forint adót tervez kivetni, az elképzelés szerint az adót júliustól kellene megfizetni – írta hétfőn a Die Welt című német lap.

A lap Magyarország bosszantja a Telekomot című beszámolójában saját értesülésre hivatkozva arról írt, hogy a magyar kormány 170 millió euró (50 milliárd forint) bevételre számít az új adóból. Az új adófajta kivezetésére nincsen kitűzött határidő.  A kormány a héten hivatalosan tájékoztatja az Európai Bizottságot (EB) a tervről – írta a német lap.

A szerző, Thomas Heuzeroth cikkében megjegyezte: az intézkedés leginkább a Deutsche Telekom magyar leányvállalatát, a Magyar Telekomot érintené. A vállalat nem kívánta kommentálni a tervet – tette hozzá.

Az újságíró szerint a kormány az új adóval “ismét vitát provokál az EB-vel és a távközlési szolgáltatókkal”, és “úgy tűnik, nem hagyja, hogy a brüsszeli ellenállás befolyásolja”. Az új adó terve “valószínűleg” reakció arra, hogy Brüsszel bírósághoz fordult a telekommunikációs ágazatra kivetett különadó miatt, amelyet “valószínűleg hamarosan vissza kell vonni”. Ez “súlyos csapás lenne a magyar kormány számára”, hiszen vissza kellene fizetni a beszedett adót – tette hozzá.

Mint arról pénteken hírt adtunk, az Origo értesülései szerint a kormány internet- és telefonadót kíván a közeljövőben bevezetni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek