Connect with us

technokrata

Hamarosan elindul Magyarország első elektronikus szakkönyveket kölcsönző könyvtára

reading-ebook

Dotkom

Hamarosan elindul Magyarország első elektronikus szakkönyveket kölcsönző könyvtára

Májustól Magyarországon először lesz lehetősége az e-könyv felhasználóknak elektronikus szakkönyvek kölcsönzésére a CompLex Kiadó, a holland Wolters Kluwer csoport tagja és az Akadémia Kiadó közös fejlesztésének köszönhetően.

Mindezt a XIX. Könyvfesztiválon jelentették be, ahol Varga Csaba, a CompLex Kiadó munkatársa egy előadáson adott betekintést az e-könyvek világába.

Magyarországon is fokozatosan terjed az e-könyv felhasználók száma, amelyet természetesen a legnagyobb kiadók sem hagynak figyelmen kívül. Amellett, hogy az elektronikus könyvek olvasóinak kedvencei elsősorban a szépirodalmi művek, 2010-ben már egyértelmű volt, hogy a CompLex Kiadónak is lépni kell az e-könyvek irányába, hiszen azzal, hogy a technológia fejlődésével egyre többen veszik igénybe az olvasás ilyen új, praktikusabb módját az is nyilvánvaló volt, hogy a szakkönyvekre is igény van ezen a téren. 2011 októberében jelentek meg a kiadó első e-könyvei, azóta pedig összesen 60 kiadványból vásárolhatnak jog és adó témától kezdve a környezetvédelmi témákig a fogyasztók.
Varga Csaba, a kiadó szenior szerkesztője a hétvégén megrendezett Könyvfesztiválon tartott előadást, amelyen bemutatta az elektronikus könyvek világát, a lehetséges formátumokat, valamint azt, hogy milyen lehetőségek nyílnak meg azok előtt, akik a virtuális könyvespolcról választanak maguknak könyveket. Arról is beszámolt, hogy nemcsak a könyvek számában, de a felhasználók számának bővítése terén is eredményeket értek el az Akadémia Kiadóval, hiszen elektronikus könyveik megjelennek ma már az Apple iBookStore-ban is, ezáltal közvetlenül elérhetőek iPad és iPhone gépekre.

A két kiadó célja, hogy az olvasási élmény megtartásával, azonban a technológia fejlődésével lépést tartva folyamatosan fejlesszék a jövőben az e-könyv felhasználók lehetőségeit, amelynek fontos lépcsője, hogy májusban közös fejlesztésüknek köszönhetően egy elektronikus könyvtárat nyitnak meg virtuálisan az interneten. Mindez azt jelenti, hogy ezentúl a már megjelent e-könyveket nemcsak megvásárolni, de kölcsönözni is lehet, meghatározott összeg ellenében adott időszakban korlátlanul olvashatja a vásárló a kiadványokat. A felhasználók a jövőben ún. polchelyeket bérelhetnek és különböző előfizetési konstrukciókból választhatnak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd