Connect with us

technokrata

Mobilnetet is fog adni a negyedik mobilszolgáltató

mobilszolg

Kütyük

Mobilnetet is fog adni a negyedik mobilszolgáltató

Nagyobb versenyt vár a mobilpiacon a negyedik mobilszolgáltató, az MPVI Mobil Zrt.

Kalmár István, az MPVI Mobil Zrt. igazgatóságának elnöke közölte: céljuk az, hogy a negyedik mobilszolgáltató versenyképes piaci szereplőként, hatékonyan és eredményesen működjön.

Arra a felvetésre, hogy a három jelenlegi mobilszolgáltató bíróságon támadta meg az MPVI Mobil frekvenciaengedélyét és a végrehajtás felfüggesztését kérte, Schmidt Pál, az igazgatóság tagja azt mondta: “ne szaladjunk előre az időben, várjuk meg, hogyan dönt bíróság”.

Kalmár István szerint az utóbbi tíz év legnagyobb változását hozhatja az új cég a piacon. Úgy vélte, az új cég működésének nyertese az a sok millió mobilt használó ügyfél lesz, akik az erősödő verseny miatt magasabb szolgáltatási színvonalat és kedvezőbb felhasználási feltételeket kapnak.

Schmidt Pál, elmondta: az év végén Budapest belterületén kell szolgáltatnia cégnek. A fejlesztésekhez külső forrásokat is igénybe vesznek, de ennek részleteit nem ismertette.
A társaság mindenféle szolgáltatást nyújt majd, így a hang mellett adatszolgáltatást is. A beszállítók kiválasztása folyamatban van. Ennek részleteiről szintén nem árultak el semmit, arra hivatkozva, hogy a potenciális beszállítók és a versenytársak ne kapjanak információkat a cég terveiről, működéséről, pénzügyi helyzetéről.

Schmidt Pál kifejtette: a piac telített, de úgy gondolják, vannak olyan ügyfelek, akiknek innovatívabb szolgáltatásokra van igényük. A negyedik szolgáltatónak erős versenytársak mellett kell fejlődni, ami csak innovatív szolgáltatásokkal, a legújabb technológiákkal lehetséges.

Elmondta azt is, hogy a fejlesztésekben messzemenően építenek a magyar mérnöki és üzleti tudásra. A szervezet felépítéséhez jelentős számban keresnek tehetséges szakembereket a vállalati működés minden területére, ugyanakkor a terv egy egyszerű, átlátható és a versenytársakhoz képest kisebb, rugalmasabb cég létrehozása.

Kérdésekre válaszolva elhangzott: közvetett állami tulajdonú cégéként olyan tevékenységet folytatnak, amelyikre nézve nem kötelező a közbeszerzés. A cég minden előírást betart majd – tette hozzá Schmidt Pál.

A közvetetten állami tulajdonban lévő MPVI Mobil Zrt. tulajdonosa az állami tulajdonban lévő a Magyar Posta Zrt. (10 százalék), a Magyar Villamos Művek Zrt. (45 százalék) és az MFB Invest Zrt. (45 százalék).
Az MPVI Mobilnak egyelőre nincs vezérigazgatója, a céget az igazgatóság irányítja, amelynek tagjai: Kalmár István, aki egyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal informatikai elnökhelyettese és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke; Lehoczki Gábor; Majoros Sándor, az MFB Invest Zrt. ügyvezető igazgatója; Schmidt Pál és Tokai Magdolna, a Magyar Villamos Művek Zrt. üzletfejlesztési osztályának vezetője.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd