Connect with us

technokrata

Mobilnetet is fog adni a negyedik mobilszolgáltató

mobilszolg

Kütyük

Mobilnetet is fog adni a negyedik mobilszolgáltató

Nagyobb versenyt vár a mobilpiacon a negyedik mobilszolgáltató, az MPVI Mobil Zrt.

Kalmár István, az MPVI Mobil Zrt. igazgatóságának elnöke közölte: céljuk az, hogy a negyedik mobilszolgáltató versenyképes piaci szereplőként, hatékonyan és eredményesen működjön.

Arra a felvetésre, hogy a három jelenlegi mobilszolgáltató bíróságon támadta meg az MPVI Mobil frekvenciaengedélyét és a végrehajtás felfüggesztését kérte, Schmidt Pál, az igazgatóság tagja azt mondta: “ne szaladjunk előre az időben, várjuk meg, hogyan dönt bíróság”.

Kalmár István szerint az utóbbi tíz év legnagyobb változását hozhatja az új cég a piacon. Úgy vélte, az új cég működésének nyertese az a sok millió mobilt használó ügyfél lesz, akik az erősödő verseny miatt magasabb szolgáltatási színvonalat és kedvezőbb felhasználási feltételeket kapnak.

Schmidt Pál, elmondta: az év végén Budapest belterületén kell szolgáltatnia cégnek. A fejlesztésekhez külső forrásokat is igénybe vesznek, de ennek részleteit nem ismertette.
A társaság mindenféle szolgáltatást nyújt majd, így a hang mellett adatszolgáltatást is. A beszállítók kiválasztása folyamatban van. Ennek részleteiről szintén nem árultak el semmit, arra hivatkozva, hogy a potenciális beszállítók és a versenytársak ne kapjanak információkat a cég terveiről, működéséről, pénzügyi helyzetéről.

Schmidt Pál kifejtette: a piac telített, de úgy gondolják, vannak olyan ügyfelek, akiknek innovatívabb szolgáltatásokra van igényük. A negyedik szolgáltatónak erős versenytársak mellett kell fejlődni, ami csak innovatív szolgáltatásokkal, a legújabb technológiákkal lehetséges.

Elmondta azt is, hogy a fejlesztésekben messzemenően építenek a magyar mérnöki és üzleti tudásra. A szervezet felépítéséhez jelentős számban keresnek tehetséges szakembereket a vállalati működés minden területére, ugyanakkor a terv egy egyszerű, átlátható és a versenytársakhoz képest kisebb, rugalmasabb cég létrehozása.

Kérdésekre válaszolva elhangzott: közvetett állami tulajdonú cégéként olyan tevékenységet folytatnak, amelyikre nézve nem kötelező a közbeszerzés. A cég minden előírást betart majd – tette hozzá Schmidt Pál.

A közvetetten állami tulajdonban lévő MPVI Mobil Zrt. tulajdonosa az állami tulajdonban lévő a Magyar Posta Zrt. (10 százalék), a Magyar Villamos Művek Zrt. (45 százalék) és az MFB Invest Zrt. (45 százalék).
Az MPVI Mobilnak egyelőre nincs vezérigazgatója, a céget az igazgatóság irányítja, amelynek tagjai: Kalmár István, aki egyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal informatikai elnökhelyettese és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke; Lehoczki Gábor; Majoros Sándor, az MFB Invest Zrt. ügyvezető igazgatója; Schmidt Pál és Tokai Magdolna, a Magyar Villamos Művek Zrt. üzletfejlesztési osztályának vezetője.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek