Connect with us

technokrata

Nokia Lumia – Nem lett sikertermék

nokia-lumia-800

Dotkom

Nokia Lumia – Nem lett sikertermék

A Reuters tudósítója körkérdést tett fel Európa legnagyobb szolgáltatóinak, hogy milyen sikere van a Lumiáknak a kontinensen. Tette fel mindezt azért, mert a Nokia most készül betörni az amerikai piacra.

A Nokia tulajdonképpen mindent egy lapra tett fel a Microsoft-os házassággal és a Windows Phone-alapú Lumiák gyártásával. Van még Symbian, de annak hamarosan vége, van még butatelefon, de ma már minden második eladott telefon okostelefon, van a MeeGo, de olyan, mint ha nem is lenne. Visszakanyarodva a Lumiákhoz, mindenki várta a megjelenését, sokan a Nokia felemelkedését jósolták, de ott voltak a szkeptikusok is. Aztán megjelent a Lumia 710 és a 800, amely sajnos nagyon bug-os volt, számos hibája mellett az akkumulátor pár órás lemerülése okozta a legnagyobb problémát, amit mára úgy-ahogy, de megoldottak.

Eközben nagy csinnadrattával bemutatták a Las Vegas-i CES 2012-n a Lumia 900-at, mely első körben az amerikai AT&T exkluzív telefonja volt, vagyis ők kezdhették el először árulni. Nos, ennek a telefonnak is volt hibája egyből, ugyanis néhány készülék esetében csak egy hard reset után működött a mobilinternet. Ez a hiba pedig megengedhetetlen egy olyan terméknél, amivel egy óriási piacra szeretnének betörni, mert hogy a Lumia 900-al szerettek volna bemutatkozni az Államokban. Ez sikerült is.

Az európai szolgáltatóknak a véleménye pedig pontosan tükrözi a vásárlók véleményét: túl drágák a készülékek, egyáltalán nem okozott hatalmas technológiai áttörést, ráadásul tele volt szoftveres buggal is. Ráadásul a Lumiák megjelenése óta kevesen választják valamelyik telefont, pontosan a fent leírt problémák miatt is. Az európai szolgáltatók körülbelül a készülék gyári árának 50-70%-os értékén szerzik be a Nokiától a telefonokat, míg az amerikaiak csupán 10% kedvezményt kapnak, így a tengerentúlon még kevésbé tudják megakciózni a Lumia telefonokat,m szemben az európai piacokkal.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd