Connect with us

technokrata

Nokia Lumia – Nem lett sikertermék

nokia-lumia-800

Dotkom

Nokia Lumia – Nem lett sikertermék

A Reuters tudósítója körkérdést tett fel Európa legnagyobb szolgáltatóinak, hogy milyen sikere van a Lumiáknak a kontinensen. Tette fel mindezt azért, mert a Nokia most készül betörni az amerikai piacra.

A Nokia tulajdonképpen mindent egy lapra tett fel a Microsoft-os házassággal és a Windows Phone-alapú Lumiák gyártásával. Van még Symbian, de annak hamarosan vége, van még butatelefon, de ma már minden második eladott telefon okostelefon, van a MeeGo, de olyan, mint ha nem is lenne. Visszakanyarodva a Lumiákhoz, mindenki várta a megjelenését, sokan a Nokia felemelkedését jósolták, de ott voltak a szkeptikusok is. Aztán megjelent a Lumia 710 és a 800, amely sajnos nagyon bug-os volt, számos hibája mellett az akkumulátor pár órás lemerülése okozta a legnagyobb problémát, amit mára úgy-ahogy, de megoldottak.

Eközben nagy csinnadrattával bemutatták a Las Vegas-i CES 2012-n a Lumia 900-at, mely első körben az amerikai AT&T exkluzív telefonja volt, vagyis ők kezdhették el először árulni. Nos, ennek a telefonnak is volt hibája egyből, ugyanis néhány készülék esetében csak egy hard reset után működött a mobilinternet. Ez a hiba pedig megengedhetetlen egy olyan terméknél, amivel egy óriási piacra szeretnének betörni, mert hogy a Lumia 900-al szerettek volna bemutatkozni az Államokban. Ez sikerült is.

Az európai szolgáltatóknak a véleménye pedig pontosan tükrözi a vásárlók véleményét: túl drágák a készülékek, egyáltalán nem okozott hatalmas technológiai áttörést, ráadásul tele volt szoftveres buggal is. Ráadásul a Lumiák megjelenése óta kevesen választják valamelyik telefont, pontosan a fent leírt problémák miatt is. Az európai szolgáltatók körülbelül a készülék gyári árának 50-70%-os értékén szerzik be a Nokiától a telefonokat, míg az amerikaiak csupán 10% kedvezményt kapnak, így a tengerentúlon még kevésbé tudják megakciózni a Lumia telefonokat,m szemben az európai piacokkal.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek