Connect with us

technokrata

Hipernethez Webiroda – Felhőszolgáltatás a Telenortól

office

Kütyük

Hipernethez Webiroda – Felhőszolgáltatás a Telenortól

A Telenor a közelmúltban fejezte be Hipernet hálózatának kiépítését és Magyarországon elsőként vezetett be 42 Mbps elméleti maximális letöltési sebességre képes mobilinternet szolgáltatáscsomagokat.

A társaság ma Budapesten bejelentette, hogy kínálatát immár olyan értéknövelt szolgáltatásokkal is bővítette, mint a Telenor Webiroda, amelynek igénybevételével a vállalkozások IT beruházások nélkül juthatnak biztonságos és jogtiszta szoftverekhez fix havidíjért.

A sajtótájékoztatón Sipos Judit, a Telenor vállalati értékesítési igazgatója elmondta:  „A Telenor Magyarországon, magyar partnerrel fejlesztette ki a teljesen az adott vállalatra szabható felhőszolgáltatását. Az elmúlt pár hónap próbaüzeme során 2500 felhasználó választotta a Webirodát. Tapasztalataink alapján az átlagos informatikai megtakarítás meghaladja az 50%-ot”.

A bejelentésen Klausz Ferenc, a Telenor vállalatfejlesztési vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta, hogy világszerte egyre inkább elmosódnak a határok a távközlési és az informatikai vállalatok között. Ma már az üzleti ügyfelek olyan szolgáltatáscsomagokat kapnak mobilszolgáltatójuktól, melyek egyszerre tartalmazzák az alapvető informatikai és távközlési szolgáltatásokat.„Nemcsak a lakossági ügyfelek használják egyre inkább a mobilinternetet a vezetékes internet helyett, hanem az üzleti ügyfelek is. Azzal, hogy a mobilinternethez most már Webirodát is kínálunk, jelentős lépést tettünk abba az irányba, hogy átfogó üzleti megoldásokkal segítsük vállalati ügyfeleink eredményességét”, mondta a vezérigazgató-helyettes.

A Telenor Webiroda mellé a társaság adatközponti szolgáltatásokat is kínál: az év elején indított szolgáltatás iránt egyre nagyobb az érdeklődés, mivel egyre több vállalkozás ismeri fel, hogy ez a megoldás biztonságos működést tesz lehetővé, rugalmas bővíthetőséggel. Az újlehetőség előnye, hogy igénybevételéhez nincs szükség egyszeri jelentős kiadással járó informatikai beruházásra, helyette havidíjat kell fizetni.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek