Connect with us

technokrata

Négymagos telefon a Meizutól

meizu

Kütyük

Négymagos telefon a Meizutól

A Quad-Core telefonok első fecskéje 64 GB-os tárhelyet kínál, ráadásul az ára is kiváló.

A Meizu végre piacra dobta első négymagos telefonjait, melyek egyben a gyártó androidos telefonjainak csúcsát is hivatottak képviselni. A Cortex A-9-alapú telefonok a 32 nanométeres HKMG (High-K Metal Gate) négymagos processzorokra épülnek, leegyszerűsítve Samsung Exynos 4412-es CPU ketyeg bennük, melyből a csúcsmodell 1.5 GHz-es. A Meizu tapasztalatai szerint az MX Quad Core processzora 20%-al kevesebb energiát fogyaszt az elődjéhez, az MX Dual Core-hoz képest. Igaz, az akkumulátor kapacitása is növekedett egy picit, bár a 100 mAh-ás különbség nem olyan nagy változás, a négymagos modellé 1700 mAh lett.

Szoftveresen a Meizu MX Quad Core telefonján egy alaposan átszabott Ice Cream Sandwich található, melyet a gyártó a saját ízlésére formált. A telefon zömmel a kétmagos elődre hasonlít hardveresen, különösen a kijelző, mely továbbra is 4 collos és ASV technológiájú (Advanced Super View, Sharp fejlesztés). Az LCD kijelző 960×640-es felbontással büszkélkedhet, ami sajnos nem HD, de a négy magtól még így fátyolos a szemünk. Kamerája 8 megapixeles BSI, vagyis a Samsung által készített érzékelővel van ellátva. A BSI szabad fordításban hátsó bevilágítást jelent (Back Side Illuminated), mely eljárás azt eredményezi, hogy gyengébb vagy gyérebb fényviszonyok mellett is sokkal szebb képeket készíthetünk, mint egy mezei mobilos fényképezővel.

Azt nem tudni, hogy van-e benne microSD kártya támogatás, ez a 64 GB-os modell esetében szerintem teljesen mindegy is, de a kisebbik 32 GB-os verziónál is totál lényegtelen. Ami a legjobb benne (leszámítva a négy magot), hogy a legkisebb, 32-es modell pont annyiba kerül, mint a mostani 16 GB-os Meizu MX! okostelefon. a 32 GB-os modellért 400-480 dollárt kell fizetni, a 64 GB-os pedig 5-600 dollárba kerül (országonként változó). Eközben csökkent a kétmagos MX ára is, nagyjából 3-400 dolláros áron már beszerezhető a 16 gigás modell.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek