Connect with us

Hirdetés

technokrata

NFC is lesz az új Lumiában

Kütyük

NFC is lesz az új Lumiában

A finn gyártó legújabb modelljében, a 610-ben NFC támogatás is lesz, így a jövőben majd azzal is fizethetünk.

Miközben olyan aggasztó híreket kapunk a Nokiáról, mint hogy pocsék negyedévet zártak és közel 20%-ot esett a részvényeik ára percek alatt, ráadásul mindössze két millió Lumiát tudtak értékesíteni azok megjelenése óta (a Samsungnál nem ritka a több tízmillió eladott példány/típus), plusz az első nagyágyúnak számító Lumia 900 is betegeskedik a mobilinternettel, azért ettől még nem áll le a fejlődés. Készül a Nokia táblagép, remélhetőleg a javított Lumia 900 is átér Európába és készül a Lumia 610 NFC-s verziója is, melyet tegnap mutatott be a finn vállalat.

A Lumia 610 amúgy a legolcsóbb Nokia Windows Phone telefon lesz a megjelenésekor, ugyanis körülbelül 54 ezer forintba fog kerülni szolgáltató függetlenül. Maga a készülék kifejezetten a fiatalabb korosztálynak lett szánva, ugyanis igazi alacsonykategóriás készülékről van szó: 3.7 collos TFT kijelzője csupán 56 ezer színt lesz képes megjeleníteni 480×800 pixeles felbontásban, processzora 800 MHz-es lesz, ami mellé csupán256 MB RAM-ot raknak a Nokiánál.

Bár tárhelye 8 GB-os, a kijelzőt pedig a Corning Gorilla Glass-e védi, microSD kártyával továbbra sem lehet bővíteni majd a készüléket. Autofókuszos kamerája 5 megapixeles és LED vakus lesz. Természetesen Windows Phone 7.5 Mango fog futni rajta. A készülék 720p-s felbontásban tud videót rögzíteni és lesz benne NFC támogatás is, azaz érintés alapúan fizethetünk a készülékünkkel, amit a későbbiekben a szolgáltató vagy a bank felé kell kiegyenlítenünk.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés