Connect with us

technokrata

Padlót fogott a Nokia

nokia-money

Dotkom

Padlót fogott a Nokia

Pár perccel a Profit Warning bejelentése után a Nokia részvényei közel 20 százalékot estek. Itt a vége a finn cégnek? Jöhet filléres Microsoft-felvásárlás?

A Nokia számára az első negyedév nagyon rossz eredménnyel zárult, a második negyedévre se jósolnak az elemzőik semmi jót. Az előzetes becslések szerint nem hogy nullára fog kijönni a cég, hanem ráfizetés lesz a januári-márciusi időszak. Tavaly még úgy vélték, a cég az első negyedévben nem lesz se veszteséges, se nyereséges, most viszont úgy vélik, hogy a második piaci negyedév is hasonlóan rossz mutatókat fog hozni, mint a mostani, tehát a cég negatív bevételt könyvelhet majd el. Az előzetes becslést negatívan értékelték a tőzsdén is, így pillanatok alatt mintegy 18%-ot esett a Nokia értékpapírja, a hivatalos számokat pedig a jövő héten, április 19-én teszik közzé.

Rájár a rúd a Nokiára, ugyanis a Microsoft-os házasság úgy néz ki nem jött be senkinek se, a Windows Phone-ot futtató telefonok aránya 1 százalékot esett Amerikában október és január között (most 4.4%), a korábbi Lumiák szoftverhibásak, míg az új Lumia 900 már az első napokban leégette magát az USA-ban a nem működő mobilinternet miatt, ami szintén szoftverhiba. Mindeközben sorra építi le gyáregységeit, hogy mihamarabb Ázsiába költöztesse gyártósorait és csökkentsen kiadásain. Lehet, hogy már késő?Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd