Connect with us

Hirdetés

technokrata

Padlót fogott a Nokia

Dotkom

Padlót fogott a Nokia

Pár perccel a Profit Warning bejelentése után a Nokia részvényei közel 20 százalékot estek. Itt a vége a finn cégnek? Jöhet filléres Microsoft-felvásárlás?

A Nokia számára az első negyedév nagyon rossz eredménnyel zárult, a második negyedévre se jósolnak az elemzőik semmi jót. Az előzetes becslések szerint nem hogy nullára fog kijönni a cég, hanem ráfizetés lesz a januári-márciusi időszak. Tavaly még úgy vélték, a cég az első negyedévben nem lesz se veszteséges, se nyereséges, most viszont úgy vélik, hogy a második piaci negyedév is hasonlóan rossz mutatókat fog hozni, mint a mostani, tehát a cég negatív bevételt könyvelhet majd el. Az előzetes becslést negatívan értékelték a tőzsdén is, így pillanatok alatt mintegy 18%-ot esett a Nokia értékpapírja, a hivatalos számokat pedig a jövő héten, április 19-én teszik közzé.

Rájár a rúd a Nokiára, ugyanis a Microsoft-os házasság úgy néz ki nem jött be senkinek se, a Windows Phone-ot futtató telefonok aránya 1 százalékot esett Amerikában október és január között (most 4.4%), a korábbi Lumiák szoftverhibásak, míg az új Lumia 900 már az első napokban leégette magát az USA-ban a nem működő mobilinternet miatt, ami szintén szoftverhiba. Mindeközben sorra építi le gyáregységeit, hogy mihamarabb Ázsiába költöztesse gyártósorait és csökkentsen kiadásain. Lehet, hogy már késő?



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés