Connect with us

technokrata

Padlót fogott a Nokia

nokia-money

Dotkom

Padlót fogott a Nokia

Pár perccel a Profit Warning bejelentése után a Nokia részvényei közel 20 százalékot estek. Itt a vége a finn cégnek? Jöhet filléres Microsoft-felvásárlás?

A Nokia számára az első negyedév nagyon rossz eredménnyel zárult, a második negyedévre se jósolnak az elemzőik semmi jót. Az előzetes becslések szerint nem hogy nullára fog kijönni a cég, hanem ráfizetés lesz a januári-márciusi időszak. Tavaly még úgy vélték, a cég az első negyedévben nem lesz se veszteséges, se nyereséges, most viszont úgy vélik, hogy a második piaci negyedév is hasonlóan rossz mutatókat fog hozni, mint a mostani, tehát a cég negatív bevételt könyvelhet majd el. Az előzetes becslést negatívan értékelték a tőzsdén is, így pillanatok alatt mintegy 18%-ot esett a Nokia értékpapírja, a hivatalos számokat pedig a jövő héten, április 19-én teszik közzé.

Rájár a rúd a Nokiára, ugyanis a Microsoft-os házasság úgy néz ki nem jött be senkinek se, a Windows Phone-ot futtató telefonok aránya 1 százalékot esett Amerikában október és január között (most 4.4%), a korábbi Lumiák szoftverhibásak, míg az új Lumia 900 már az első napokban leégette magát az USA-ban a nem működő mobilinternet miatt, ami szintén szoftverhiba. Mindeközben sorra építi le gyáregységeit, hogy mihamarabb Ázsiába költöztesse gyártósorait és csökkentsen kiadásain. Lehet, hogy már késő?Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek