Connect with us

technokrata

Már megint problémás a Lumia

Lumia 900

Kütyük

Már megint problémás a Lumia

Alig jelent meg a Lumia 900, az első vásárlók panaszai el is árasztották az AT&T ügyfélszolgálatát. A hiba pedig nem az akkumulátorról szól.

Eddig a Nokiának még nem sikerült olyan Lumia telefon a piacra dobnia, amelyből mind megfelelően tudott volna működni. Hogy ez a finn gyártó hibája-e vagy a Windows Phone van így megátkozva, arról sejtésünk sincs.
 Történt ugyanis, hogy néhány Lumia 900-as modell nem tud felcsatlakozni az AT&T mobilinternetjére, így csak WiFi-n képes a netre menni. Ennek nyilvánvalóan nem örülnek a felhasználók, hiszen LTE-s a kicsike, viszont a leleményesebbek találtak rá megoldást. Az a módszer nem ment, hogy bekapcsolták a repülő módot és vissza vagy újraindították a készüléket, így radikálisabb kísérlet következett és bejött: eltávolították a SIM kártyát, elindítottak egy teljes törlést (Master Reset), kikapcsolták a telefont, visszahelyezték a SIM kártyát és bekapcsolták a készüléket. Ez az egyetlen megoldás, ami működött is, viszont ez elég MacGuyver-es így első hallásra.  A hiba okát nem tudni, így azt sem, hogy mit reagál a gyártó erre, de szoftveres a probléma. Mint elmondtuk, ez csak pár készüléknél volt így, remélhetőleg a jövőben nem lesz több probléma a készülékkel.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek