Connect with us

technokrata

Itt a Nokia legolcsóbb telefonja a harmadik világnak

Back_to_the_Future_rerelease_movie_poster

Kütyük

Itt a Nokia legolcsóbb telefonja a harmadik világnak

Minden idők legolcsóbb telefonját igyekszik az év második felében a piacra dobni a finn gyártó. Mindössze 16 euróért visszatérhetünk a múltba.

Hát ez a nap is eljött. Új telefon 5000 forint alatt. Nem vicc, a Nokia Nigériában bemutatta legújabb és legolcsóbb telefonját, a Nokia 103-at, mely mindössze 16 euróba kerül kártyafüggetlenül. Minden rosszmájúságom ellenére itthon biztos dupláznák az árát és még úgy is olcsó lenne. A telefon nem titkoltan a nagyon szegényeknek készült, akik nem engedhetik meg maguknak a drága készülékeket, így viszont visszahuppanhatnak 1999-be és vígan telefonálhatnak a filléres telefonnal.

A készüléken S30-as „operációs rendszer” fut, ami tulajdonképpen telefonálásra és SMS-ezésre jogosít fel. Mivel se kamera, se mobilnet, se semmi nincs benne, így szőröstül-bőröstül 76.5 grammot nyom. Akkumulátora beépített és 800 mAh-ás, ami valljuk be, egy ilyen kvalitású készüléknél egy feltöltéssel minimum a világ végéig kibírja, bár a gyártó elmondása szerint készenlétben (vagyis nem hív senki se, mi se telefonálunk) majdnem egy hónapig megy (27 nap), ha folyamatosan beszélünk rajta, akkor pedig 11 órán át marad üzemben. Hogy ne unatkozzunk a szavannákon, van benne FM rádió és fülhallgató kimenet, emellett sátrazáskor is jól jöhet, ugyanis van benne zseblámpa funkció.

MP3 lejátszást ne várjon senki se tőle, a polifonikus csengőhang a legtöbb, mi adható (vagyis MIDI), abból is összesen 32 van. A hívásokat viszont rögzíthetjük AMR-be, billentyűzete pedig állja a port, így a sivatag közepén is tudunk játszani az előretelepített klasszikus játékokkal (ha már nincs térerő). Megjelenése az év második felében várható (hogy mire várnak, azt nem tudni), múltban élőknek és idősebb korosztálynak ajánlott a leginkább és azoknak, akik a mobilt tényleg csak telefonálásra használják. Már ha Nigérián kívül máshol is megjelenik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd