Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jön az első teljes képernyős Asha?

Kütyük

Jön az első teljes képernyős Asha?

A netre került kezelési könyv alapján úgy tűnik, hogy a Nokia S40-es sorozata elhagyja a fél képernyőt és egészalakos üvegre vált. Bemutatkozik a Nokia Asha 306.

A Nokia vezér Stephen Elop még tavaly nyáron elárulta, hogy hamarosan várható egy, a készülék teljes egészében érintőképes felülettel rendelkező S40-alapú okostelefon, melyet akkor még nyílván nem Asha 306-nak hívott, hiszen akkor még sem ez, sem a Lumia nem volt közismert márkanév.

Aztán szép sorban kijöttek az olcsó Asha-telefonok, de mindegyik fél képernyős megoldással rendelkezett, az egész kijelzős verzió pedig a feledés homályába veszett. Egészen mostanáig, ugyanis kikerült az Asha 306 néhány ábrája, amelyen kitűnően látszik, hogy az egész előlap üvegfelületű, azaz a fizikai QWERTY-billentyűzet már a múlté, néhány funkciógomb kivételével javarészt kijelző található a készülék elején. A bemutatóra viszont még várni kell, ugyanis állítólag pár hónap kell még a debütáláshoz. Hogy milyen operációs rendszer fog futni rajta, az nem egészen világos, ugyanis a korábbi Asha modelleken és az S40 sorozaton eddig Symbian futott, de a képeken jól látszik, hogy az új rendszer a legkevésbé sem hasonlít rá, néhány dolgot bizony az Androidból és az iOS-ből nyúltak, így a felső információs sor lehúzható, két ujjas nagyítás és működni fog rajta (például fényképeknél, térképnél). Ami a magyarázó ábránál még kitűnik, hogy microSD-vel bővíthető és a töltőnyílás a készülék tetején található, a készüléket a jobb oldalon található gombbal zárhatjuk le és csak két gomb lesz az előlapon: az egyikkel felvesszük a telefont, a másikkal pedig befejezzük a hívást. Akit érdekel a teljes dokumentáció, az itt elolvashatja.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés