Connect with us

technokrata

Jön az első teljes képernyős Asha?

elop

Kütyük

Jön az első teljes képernyős Asha?

A netre került kezelési könyv alapján úgy tűnik, hogy a Nokia S40-es sorozata elhagyja a fél képernyőt és egészalakos üvegre vált. Bemutatkozik a Nokia Asha 306.

A Nokia vezér Stephen Elop még tavaly nyáron elárulta, hogy hamarosan várható egy, a készülék teljes egészében érintőképes felülettel rendelkező S40-alapú okostelefon, melyet akkor még nyílván nem Asha 306-nak hívott, hiszen akkor még sem ez, sem a Lumia nem volt közismert márkanév.

Aztán szép sorban kijöttek az olcsó Asha-telefonok, de mindegyik fél képernyős megoldással rendelkezett, az egész kijelzős verzió pedig a feledés homályába veszett. Egészen mostanáig, ugyanis kikerült az Asha 306 néhány ábrája, amelyen kitűnően látszik, hogy az egész előlap üvegfelületű, azaz a fizikai QWERTY-billentyűzet már a múlté, néhány funkciógomb kivételével javarészt kijelző található a készülék elején. A bemutatóra viszont még várni kell, ugyanis állítólag pár hónap kell még a debütáláshoz. Hogy milyen operációs rendszer fog futni rajta, az nem egészen világos, ugyanis a korábbi Asha modelleken és az S40 sorozaton eddig Symbian futott, de a képeken jól látszik, hogy az új rendszer a legkevésbé sem hasonlít rá, néhány dolgot bizony az Androidból és az iOS-ből nyúltak, így a felső információs sor lehúzható, két ujjas nagyítás és működni fog rajta (például fényképeknél, térképnél). Ami a magyarázó ábránál még kitűnik, hogy microSD-vel bővíthető és a töltőnyílás a készülék tetején található, a készüléket a jobb oldalon található gombbal zárhatjuk le és csak két gomb lesz az előlapon: az egyikkel felvesszük a telefont, a másikkal pedig befejezzük a hívást. Akit érdekel a teljes dokumentáció, az itt elolvashatja.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd