Connect with us

technokrata

Irányítsuk mi a beszélgetést!

GalileoTrio-logo

Kütyük

Irányítsuk mi a beszélgetést!

Ez nem egy önismereti tréning címe, inkább egy fantasztikus innovációé, melyet Galileonak hívnak. Hozzávalók: egy körbe-körbe mozgó távirányítású dokkoló és egy iPhone.

A Galileo forradalmasíthatja a videóhívás és videócsetelés mikéntjét. Maga az eszköz egyszerűnek tűnik, de nem az, viszont nagyon leleményes. Lényegében nem más, mint egy dokkoló, amibe belehelyezzük az iPhone-unkat és várhatjuk a hívást. Ha a hívó fél is iPhone-t használ, akkor az a Galileot-t a mi telefonunkon keresztül képes irányítani, azaz arra fordítani a telefont, amerre csak szeretné, így akár körbe tud nézni a helyiségben, de mindig rá tud fordulni az aktuális eseményekre, legyen az egy születésnapi torta elfújása vagy egy irodai megbeszélés. Hogy hogyan is működik a Galileos videóhívás, azt a videó kiválóan tükrözi, így inkább arról beszélnék, ami a bemutatóból nem derül ki.

A Galileo 360 fokban képes mozogni a tengelye körül, így felnézhetünk a plafonra vagy ahova csak tetszik. A kütyü egyáltalán nem lassú, másodpercenként 200 fokot képes forogni bármilyen irányba. A fej egyben dokkoló is, így hálózatról tudjuk tölteni a telefonunkat. A mókában az iPhone 4, a 4S és a negyedik generációs iPod Touch vehet részt, az irányításban viszont több eszköz is részt vehet, így az előbb említett modellek mellett iPad 2-vel és iPad 3-mal is kontrollálhatjuk a mozgást.

Hogy mire is lehet még jó a Galileo? Figyelhetjük kisbabánkat (Baby Monitoring), finommozgásokat rögzíthetünk vele videó módban, kitűnő Time-lapse filmeket készíthetünk vele. A Galileo készítői a KickStarter oldalán gyűjtöttek pénzt a vállalkozás beindításához és az eszköz piacra dobásához. Aki 95 dollárt áldozott a projektra, az cserébe már kapott is egyet a Galileo-ból. Hogy mennyire bíznak a kütyü sikerességében a vállalkozók? A gyártónak 100.000 dollárra volt szüksége, amit április 21-ig kellett volna összegyűjtenie, de a jelenlegi állás szerint 394.758 dollár gyűlt össze, így a kezdeményezés sikeres és indulhat a tömeggyártás.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek