Connect with us

technokrata

Irányítsuk mi a beszélgetést!

GalileoTrio-logo

Kütyük

Irányítsuk mi a beszélgetést!

Ez nem egy önismereti tréning címe, inkább egy fantasztikus innovációé, melyet Galileonak hívnak. Hozzávalók: egy körbe-körbe mozgó távirányítású dokkoló és egy iPhone.

A Galileo forradalmasíthatja a videóhívás és videócsetelés mikéntjét. Maga az eszköz egyszerűnek tűnik, de nem az, viszont nagyon leleményes. Lényegében nem más, mint egy dokkoló, amibe belehelyezzük az iPhone-unkat és várhatjuk a hívást. Ha a hívó fél is iPhone-t használ, akkor az a Galileot-t a mi telefonunkon keresztül képes irányítani, azaz arra fordítani a telefont, amerre csak szeretné, így akár körbe tud nézni a helyiségben, de mindig rá tud fordulni az aktuális eseményekre, legyen az egy születésnapi torta elfújása vagy egy irodai megbeszélés. Hogy hogyan is működik a Galileos videóhívás, azt a videó kiválóan tükrözi, így inkább arról beszélnék, ami a bemutatóból nem derül ki.

A Galileo 360 fokban képes mozogni a tengelye körül, így felnézhetünk a plafonra vagy ahova csak tetszik. A kütyü egyáltalán nem lassú, másodpercenként 200 fokot képes forogni bármilyen irányba. A fej egyben dokkoló is, így hálózatról tudjuk tölteni a telefonunkat. A mókában az iPhone 4, a 4S és a negyedik generációs iPod Touch vehet részt, az irányításban viszont több eszköz is részt vehet, így az előbb említett modellek mellett iPad 2-vel és iPad 3-mal is kontrollálhatjuk a mozgást.

Hogy mire is lehet még jó a Galileo? Figyelhetjük kisbabánkat (Baby Monitoring), finommozgásokat rögzíthetünk vele videó módban, kitűnő Time-lapse filmeket készíthetünk vele. A Galileo készítői a KickStarter oldalán gyűjtöttek pénzt a vállalkozás beindításához és az eszköz piacra dobásához. Aki 95 dollárt áldozott a projektra, az cserébe már kapott is egyet a Galileo-ból. Hogy mennyire bíznak a kütyü sikerességében a vállalkozók? A gyártónak 100.000 dollárra volt szüksége, amit április 21-ig kellett volna összegyűjtenie, de a jelenlegi állás szerint 394.758 dollár gyűlt össze, így a kezdeményezés sikeres és indulhat a tömeggyártás.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd