Connect with us

technokrata

Az Apple betiltotta a csajokat

girls-around-me-380x252

Dotkom

Az Apple betiltotta a csajokat

Van, illetve volt egy alkalmazás az AppStore-ban, ami a környezetünkben fellelhető összes elérhető lány adatait összegyűjtötte és elárulta nekünk.

A Girls Around Me nevű app nem csinált mást, mint hogy a környeztünkben Foursquare-en becsekkolt lányokról összeszedte az összes publikus információt és megjelenítette Google Maps-en. Hogy mi benne a trükk vagy az illegális? Tulajdonképpen semmi, hiszen amit mi feltöltünk magunkról, az bárki számára elérhető, így az is, hogy mi a kedvenc színünk, filmünk, italunk, bármink. Tulajdonképpen az Apple vagy a Facebook ugyanezt teszi minden esetben, hiszen GPS-en és mobilinterneten (WiFi-n) keresztül folyamatosan gyűjti rólunk az adatokat, mikor merre járunk, mit írtunk ki, stb. Csak úgy tűnik, nem szeretik konkurenciát.

Természetesen a zárt profilból nehezen szűri ki az adatokat az orosz i-Free Innovation alkalmazása, vagyis egyáltalán nem, de ha a Facebook-profilunkat alaphelyzetben hagyjuk, akkor bárki bármikor megnézheti azt, láthatja bejegyzéseinket, hozzászólásainkat, check-injeinket, legyen az ember vagy program. Az applikáció bár kicsit hímsoviniszta, de egyáltalán nem ütközik törvényekbe. Mégis ennek ellenére az Apple úgy döntött, hogy leveszi az AppStore kínálatából, ezért szombat óta már nem található meg ott.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd