Connect with us

technokrata

Megérkezett az e-papír

lg-plastic-epd

Kütyük

Megérkezett az e-papír

Az LG mindenkit megelőzve bemutatta a hajlékony e-papír kijelzőjét, mely már a jövő hónapban megjelenik az európai piacon.

Az LG sosem rejtette véka alá, hogy régi nagy álma a hajlékony kijelző, és ez az álom mára valósággá vált. A bejelentett 6 collos (15.24 cm) átmérőjű kijelző a gyártó ígérete szerint forradalmasítani fogja az e-book piacot. A képlékeny műanyag kijelző felbontása 1024×768 (XGA) és a hajlítási szöge 40 fok. A kijelző mindössze 0.7 milliméteres, mely nagyjából a harmada a ma használt üveg kijelzők vastagságának és csupán 14 gramm, ami pedig a fele a mai displayeknek. Az LG állítása szerint a kijelző szuper tartós, strapabíró és még a 1.5 méteres leejtést is megússza sérülés nélkül. Emellett persze a karcolás és ütés teszteket is elvégezték az LG-nél, de egy kisebb kalapács sem tudta betörni a kijelzőt, még megkarcolni se tudta. A világ első hajlékony e-papírját először a kínai ODM vállalatoknak adják oda, majd a kész kijelzőket várhatóan a jövő hónap elején bevezetik az európai piacokra.
Érdekesség, hogy a Samsung is hasonló álmokat dédelget, pláne, mióta megvette a Liquavista nevű céget, mely ennek a megoldásait keresi és állítólag a célnál járnak. Bár az ő hajlítható e-papírjuk színes, annak piacra dobása csak a jövő évben esedékes.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek