Connect with us

technokrata

Frissíthető a Nokia Lumia 800, de maradt a botrányos akku

lumia800-firmware

Kütyük

Frissíthető a Nokia Lumia 800, de maradt a botrányos akku

A mai napon megjelent a Nokia Lumia 800-ashoz hivatalosan is a frissítés. Nincs jó hírünk.

A múlt héten bemutattuk, hogy a türelmetlenek hogyan tudják a 100.000 forintért megvásárolt, készenlétben, beszélgetés nélkül is mindössze 8-10 órát bíró Lumia 800-ukat frissíteni. Rossz hírünk van: a szoftver ugyanaz, mint amit mi is bemutattunk anno, és az elmúlt egy hetes tapasztalatunk szerint az akku-idő ugyan szinte duplájára nő, de 24 órát még mindig nem bír ki a telefon 3 (4) G-n egy feltöltéssel. 2-3 perc napi beszélgetés, nulla mobilinternettel, bekapcsolt Wifivel.

A probléma ugyanakkor valószínű, hogy komolyabb, mint azt előre gondoltuk, vagy a tervezők gondolták: kikapcsolt Wifivel is ugyanez a helyzet, ráadásul a beszélgetési idő növelésével nem romlik exponenciálisan az üzemidő. Mindezek mellett érdekes jelenség az is, hogy 50 megabájtnyi mobillinternetet pár nap alatt “megzabál” a Lumia: hiába az állandó Wifi kapcsolat, valamiért eszi a mobilnetet a készülék, nem is kicsit.

Mindent összevetve még mindig nem javasoljuk, hogy pénzt adjunk a Lumia 800-asért: a Nokia-Windows házasság első gyermeke a sokadik frissítés ellenére botrányos akkumulátorral rendelkezik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle