Connect with us

technokrata

US Army Store – Kész a prototípus

size0

Kütyük

US Army Store – Kész a prototípus

Az ígéretből lassan valósággá vált az amerikai hadsereg szoftverboltja. Először iOS-re, aztán majd érkezik Androidra is.

Az amerikai hadsereg bemutatta a legújabb fejlesztését okostelefonra, az Army Software Marketplace (ASM) prototípusát. Ez a piactér egy web-alapú szoftverbolt, ahol jelenleg 12 különböző kiképző applikáció (edzésprogram) található, mely hivatalosan is elfogadott az amerikai hadsereg kötelékeinél. Az ASM kínálatában jelenleg csak az iOS-sel kompatibilis applikációkat találhatjuk meg, azaz csak az Apple eszközeivel működnek, de a US Army már dolgozik az androidos verziókon is.
 ASM-en keresztül a képzési segédanyagokkal, edzéstervekkel és egyéb applikációkkal a hadsereg segítséget nyújthat katonáinak világszerte. – mondta el Nanette Williams őrmester, a Pentagon katonai szóvivője.

A hivatalos álláspont szerint ez a tucat applikáció még csak a kezdete az edzésprogramoknak, és nem csak a hadsereg készíthet ide hivatalos oktató applikációkat, hanem egyéb szervezetek és egyéb fejlesztők is. Persze a hadsereg előzetes jóváhagyása kell ahhoz, hogy egy program megjelenhessen az Army Software Marketplace-en.  Mindenesetre érdekes húzás volt a hadsereg részéről, hogy iOS-re dobta ki először az applikációkat, hiszen állítólag a hivatalos mobil OS a kormányhivataloknál és az US Army-nál is az Android.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle