Connect with us

technokrata

Hatalmas lesz az iPhone 5?

Apple_2012

Kütyük

Hatalmas lesz az iPhone 5?

Állítólag 4.6 collos Retina Display-eket rendelt az Apple egy ismeretlen dél-koreai kijelző gyártó cégtől. Ha igaz a hír, akkor egy collal nagyobb lesz az új iPhone, ugyanis a jelenlegi modellek mind 3.5 collos kijelzővel rendelkeznek.

A Reuters egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva közölte, hogy elképzelhető, hogy az új iPhone 5 sokkal nagyobb lesz elődeinél, de azt nem sikerült kideríteni, hogy melyik koreai LCD gyártó az, amelyik a kijelzőket szállítja. Ez viszont alapot adhat az olyan találgatásoknak, hogy azért kell az ekkora kijelző, mert hasonló felbontást szeretnének a népszerű okostelefonba zsúfolni, mint amilyen az iPad 3-nak van. A jelenlegi csúcsmodellnek, az iPhone 4S-nek 640×960 pixeles a felbontása, a legújabb iPad-nek pedig 2048×1536 pixel. Az iPad kijelzőit egyébként a Samsung gyártja az Apple számára.

Az se biztos, hogy iPhone 5-nek fogják hívni a telefont, hanem egyszerűen csak iPhone lesz a neve, az viszont biztosra vehető, hogy ha tényleg elkezdték nagytételben rendelni a 4.6 colos (11.68 cm) kijelzőket, akkor már az új iPhone lekerült a tervezőasztalról és a tesztelés is véget ért, így kezdődhet az összeszerelés a Foxconn-nál. Ez viszont azt eredményezheti, hogy végső fázisba került a telefon és jöhet a várva várt bemutató.

Állítólag már tavaly nyáron kész volt az új iPhone, de Steve Jobs mindvégig ragaszkodott az állandó mérethez, hogy egyik telefonjuk se lógjon ki a sorból, így az utolsó pillanatban lefújta a megjelenést. Egyszerűen nem tetszett neki a megnőtt képernyő, így viszont kénytelenek voltak valami „újat” elővarázsolni a tervezőasztalon és így született meg az iPhone 4S, ami az egyel korábbi modellre, az iPhone 4-re hasonlít, a sztornózott telefonból csupán a Siri-t és a hardver egy részét örökölte (még így is kétszer jobb processzor van a 4S-ben, mint a 4-ben). Steve Jobs viszont az iPhone 4S bemutatásának másnapján elhunyt, így az új vezetés úgy tűnik a nagyobb kijelző mellett döntött. Az egy collos méretnövekedés viszont több helyet biztosíthat a hardvereknek, így a négymagos processzornak és az LTE-nek is. Emellett arra is érdemes gondolni, hogy a nagyobb kijelző, óriási felbontás erősebb hardvert is igényel, ha tartani akarják a megszokott gyorsaságot, amit az iPhone 4S-nél is sikerült kitűnően létrehozni, ráadásul az összes nevesebb oksotelefongyártó is az óriáskijelzőben látja a jövőt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp