Connect with us

technokrata

Megalakult a negyedik hazai mobilszolgáltató

mobil

Dotkom

Megalakult a negyedik hazai mobilszolgáltató

A GVH engedélyezte a Magyar Posta Zrt., Magyar Villamos Művek Zrt., MFB Invest Befektetési és Vagyonkezelı Zrt. közös vállalatának megalapítását (MPVI Mobil Zrt.), melyre az NMHH frekvenciapályázatán elnyert frekvenciahasználati jogosultságot átruházzák.

A vállalkozások 2011. december 6-án Konzorciumi Szerződést kötöttek, melynek alapján a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2011. augusztus 4-én kiírt 900 MHz-es frekvenciasávon nyújtható elektronikus hírközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó árverésén történı nyertességük esetére közösen kizárólagos tulajdonukban álló gazdasági társaságot alapítanak, amelyre az elnyert frekvenciahasználati jogosultságukat átruházzák. A vállalkozások az előzetes egyeztetéseket követően 2012. február 24-én benyújtott kérelmükben a közös vállalkozás alapításához – mint vállalkozások összefonódásához – a Gazdasági Versenyhivatal engedélyét kérték.

A Hivatal a vizsgálat során megállapította, hogy a felek tevékenységei között nincs érdemi átfedés, a tranzakció következtében káros versenyhatásokkal nem kell számolni. Erre tekintettel a GVH engedélyezte a közös irányítású vállalkozás megalapítását.

Forrás: www.brandtrend.huSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle