Connect with us

technokrata

Lesz multitask a WP Refreshben

refresh

Kütyük

Lesz multitask a WP Refreshben

A nemrég átnevezett készölőben levő Windows Phone Refreshben (ex-Tango) mégis csak lesz multitask.

Nemrég a névcserén átesett legújabb Windows Phone mobil operációs rendszerben a korábbi hírekkel ellentétben mégis csak lesz multitask, azaz több program is képes lesz futni a háttérben. Bár a Refresh-re leginkább azért volt szükség, hogy a gyengébb telefonokon is működjön a Win OS, úgy tűnt, a több alkalmazás egy időben való futtatásához kevés a 256 MB RAM és a GHz alatti processzor (jellemzően a WP 7.5 Mangó akkor érzi jól magát, ha 1.2 GHz-es CPU és legalább fél GB memória van mögötte).

Az XDA Developers fórumának tagjai megszerezték a Refresh ROM-ját és arra jutottak, hogy akár 8 alkalmazás is futhat a háttérben egyszerre, nagy lassulást még nem eredményez. De ennél töbebt nem szabad engedélyezni, és igazából nincs is rá szükség. A multitask azért is fontos, mert nélküle zenehallgatás közben nem internetezhetünk, vagy nem olvashatunk emailt, nincs Facebook sem, nem fut a Skype a háttérben, stb. Az iPhone 3G-ben sincs multitask, mégis az iPod az egyetlen része a telefonnak, mely akadálytalanul képes működni a háttérben.

Jelenleg a Microsoftnál azon dolgoznak, hogy a Refresh minél kevesebb memóriát foglaljon le a telefon RAM-jából, ezáltal gyors maradna a rendszer egy akár 256 MB-os RAM esetén is. Jelenleg közel a felét megeszi indítás után a rendszer, mintegy 122 MB RAM-ra van szüksége.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle