Connect with us

technokrata

Xperia sola – Nincs több ujjlenyomat

sola

Kütyük

Xperia sola – Nincs több ujjlenyomat

A Sony Xperia sola új érintőfelületének, a floating touch-nak köszönhetően nincs több összezsírozott kijelző. Már ha nem felejtjük el, hogy a telefon ezt is tudja.

Az új kezelőfelület lényege, hogy nem kell a készülék üvegfelületét összetapizni, elég, ha ujjainkkal két centiméter távolságban tesszük ugyanazokat a mozdulatokat, amiket egy átlagos okostelefon esetében is tennénk. Persze ahhoz, hogy így aprítsuk a görögdinnyét és az ananászt a Fruit Ninja-ban, vagy így pusztítsuk a disznaját Angry Birds-ben, ahhoz az kell, hogy a program is támogassa a floating touch-ot. Ennek érdekében a Sony hamarosan elérhetővé teszi a fejlesztők számára ezt a technológiát és a megfelelő kódokat, hogy az applikációk következő frissítéseinek egyikében már benne lehessen ennek az innovatív eljárásnak a lehetősége.

Ha már a floating touch-nál járunk, érdemes megemlíteni az első telefont is, amelyen ez a kezelőfelület fut, ez pedig az Xperia sola. A készülék nemrégiben lett bemutatva, ennek megfelelően még várni kell egy kicsit a megjelenésre, körülbelül a nyár folyamán fog a boltokba kerülni. A mindössze 107 grammos készülék 3.7 colos WVGA kijelzővel rendelkezik, melynek felbontása 480×854, üvege pedig karcolásvédelemmel van ellátva. Alapesetben 8 GB a belső tárhelye (ebből a felhasználó nagyjából 5 GB-ot érhet el), de ezt microSD kártyával bővíteni lehet. LTE nincs benne, csupán 3G (HSDPA, HSUPA) és b/g/n Wi-Fi, viszont van benne NFC-chip. Led vakus kamerája 5 megapixeles, autófókuszos, melyet arc- és mosolyfelismerő funkcióval is elláttak. Videórögzítésre is alkalmas a készülék, mely 720p-s felbontással bír. Processzora kétmagos 1 GHz-es NovaThor U8500, melyet 512 MB RAM-mal támogattak meg. Operációs rendszere Android, abból is a 2.3.x, de a tervek szerint frissíthető lesz Android 4-re. Az akkumulátora 1320 mAh-ás Li-Ion.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp