Connect with us

technokrata

Itt az Xperia sola – varázslatos okostelefon a Sonytól

Pepper_black_ca_scr1

Kütyük

Itt az Xperia sola – varázslatos okostelefon a Sonytól

NFC, érintés nélküli webböngészés, kétmagos proci van az új Sony telefonban.

A Sony Mobile Communications ma bemutatta az androidos Xperia okostelefon portfóliójának legújabb tagját, az Xperia™ sola-t.  Ez a készülék az egyedülálló Sony technológiának köszönhető minőségi szórakoztatással, valamint az innovatív floating touch™ navigációval egy teljesen új mobilélményt kínál. A felhasználók az NFC technológiára épülő Xperia SmartTagek segítségével, életstílusuknak megfelelően egy pillanat alatt megváltoztathatják okostelefonuk beállításait. Az Xperia sola készülékek várhatóan a második negyedévtől fekete, fehér és piros színben kerülnek kereskedelmi forgalomba világszerte.

A floating touch varázslata

A Sony által kifejlesztett egyedülálló floating touch™ elsőként az Xperia sola okostelefonon debütál. Ezzel az innovatív technológiával a felhasználók ujjukat egyfajta mozgó kurzorként használva navigálhatnak a weben, anélkül, hogy ténylegesen megérintenék a képernyőt. Ha már megtalálták a keresett linket, kijelölhetik vagy akár egy érintéssel el is indíthatják az oldal letöltését. A floating touch™ a fejlesztőkkel folytatott szoros együttműködésnek köszönhetően hamarosan új felhasználói funkciókkal és alkalmazásokkal gyarapodik a szoftverfrissítések folyamán.

„Az Xperia sola a floating touchTM technológiával megtestesíti a Sony innovatív gondolkodását, melynek eredményeként egy új, izgalmas böngészési lehetőséget kínál a felhasználók számára. Az Xperia SmartTagek használatával pedig egyszerűbbé válnak a mindennapok” – mondta Calum MacDougall, a Sony Mobile Communications Xperia termékcsaládért felelős marketing igazgatója.

SmartTag – az egyszerűbb mindennapok kulcsa

Az NFC támogatott Xperia sola két SmartTaggel kerül a boltokba, így a fogyasztók egy mozdulattal mindennapi életvitelükhöz igazíthatják okostelefonuk beállításait. Az okostelefont a SmartTag-hez érintve a készülékben egy előre konfigurált profil lép működésbe. Az Xperia sola dobozában lévő két SmartTaghez mindennapi szokásainknak megfelelően akár tíz különböző parancsot is rendelhetünk. Az egyik segítségével programozhatjuk a nappalinkat: bekapcsolja a Wi-Fi-t, elindítja a Google keresőjét, hír- és időjárás-alkalmazásokat; míg a másik a hálószobára optimalizálva, beállítja az ébresztőórát és csendes üzemmódra kapcsol. Az Xperia sola támogatja az NFC párosítást, így a készülékek összeérintésével a felhasználók egyszerűen összekapcsolhatják telefonjaikat, cserélhetnek tartalmakat, használhatnak alkalmazásokat, illetve szolgáltatásokat.

Átütő szórakoztató élmény bárhol, bármikor

Az Xperia sola kristálytiszta képminőséggel büszkélkedhet a Mobile BRAVIA Engine Reality Displaynek köszönhetően. Az xLOUD és 3D surround sound audiotechnikai megoldásai tiszta hangzást, az 1GHz kétmagos processzor pedig szupergyors teljesítményt biztosít. Az Xperia sola gyorsfotó készítésére alkalmas kamerával rendelkezik, melynek segítségével egy gombnyomással nemcsak bekapcsolhatjuk a kamerát, hanem el is készíthetjük a kívánt felvételt alig több mint egy másodperc alatt.

Az Xperia sola legfontosabb jellemzői

  • Floating touch navigáció az egyszerűbb webböngészésért
  • NFC kompatibilis, két Xperia SmartTaggel a gyors alkalmazás letöltés és egyszerű tartalommegosztás érdekében
  • 3.7” Reality Display kijelző Mobile BRAVIA Engine-nel működtetve a borotvaéles képminőségért
  • 1GHz kétmagos processzor a szupergyors böngészésért
  • Android 2.3-as (Gingerbread) platformmal érkezik, mely várhatóan 2012 nyarától Android 4.0-re (Ice Cream Sandwich) verzióra lesz frissíthető.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák