Connect with us

Hirdetés

technokrata

Aláírjuk a drágább tarifát az olcsóbb készülékért

Kütyük

Aláírjuk a drágább tarifát az olcsóbb készülékért

Feltettünk pár kérdést egy Telenoros eladónak arról, hogy miket és hogyan veszünk, mennyire figyelünk a részletekre mobil, illetve tablet vásárlásánál.

WikiTech: Milyen telefonokat keresnek általában a vevők? Úgy mennek már be, hogy okostelefont kérnek?

Nagy általánosságban elmondható, hogy azt, hogy okostelefon már a minimális elképzeléssel rendelkezők is gyakran mondogatják, de sok esetben inkább csak mert divatos kifejezés, semmint azért mert tudnák mit jelent. (A teljesen tudatos vevő esete nyilván más, de arra most itt ne térjünk ki, mert ez a típus elég ritkán vesz telefont két év hűséggel egy szolgáltatónál.)

WikiTech:  Milyen árkategóriájú telefonok a kelendők manapság?

Igen: „minél olcsóbb legyen!” Jellemzően nagyon népszerűek az ún. „nulla forintos” telefonok. Még abban az esetben is többet visznek egy ilyen nullás akcióba bekerülő készülékből a korábbinál, ha az előtte is csak párezer forintba került.

WikiTech:  Mennyire megy a részletfizetés? Törődnek azzal, hogy ezt tényleg ki kell fizetniük?

Annyira egyáltalán nem népszerű, pedig 0%-os THM-ről beszélünk, ami mindenképp kedvező feltétel ugye. Az ok pedig leginkább az, hogy a részletfizetéses megoldások inkább csak a nagyobb tarifacsomagok esetében vehetők igénybe, éppen abban a szegmensben, ahol már sokkal kisebb megterhelés egy-egy készüléket kifizetni. Az már lényegesen gyakoribb, hogy egy szinttel feljebb váltják a tarifát, hogy az arra kötött hűséggel olcsóbban jussanak hozzá a kiszemelt készülékhez – annak ellenére, hogy esetleg ezt a csomagot nem feltétlenül beszélik le az eddigi telefonálási szokásaik alapján.

WikiTech:  Mennyire van “megmondva” ez eladóknak, hogy rá kell beszélni őket, hogy a drágább telefont vegyék meg olcsón, drágább tarifával, de részletre?

Semennyire, igazából az eladónak – és a szolgáltatónak is – a tarifa a lényeg. Vagyis az, hogy a készülék mennyibe kerül teljesen mindegy, inkább a magasabb tarifa fontos. Ráadásul a részletfizetés kicsit mindenkinek nyűg, az eladótól kezdve, a vevőn át, egészen a cégig, akinek áll benne a saját pénze, a nemfizetés rizikójával együtt. A részletfizetés többnyire csak a legvégső érv. Az egyetlen fontos szempont a minél nagyobb tarifa, de hogy ehhez egy olcsó készüléket ajánl valaki ingyen, vagy egy drágábbat olcsón, az teljesen mindegy.

WikiTech: Táblagépekre milyen az érdekődés? Keresik őket? Veszik őket?

Elég sovány. Ez nálunk annak tudható be, hogy nagyon drágák – még a komolyabb csomagokkal is elég húzós áron vannak a szürkeimportos árképzéshez viszonyítva, ahol ugye semmit sem kell aláírni.

WikiTech: 10-es, vagy 7-es táblagépeket visznek jellemzően? Melyek a legnépszerűbbek?

Ha visznek, akkor inkább a 10-es megy, abból is a Galaxy Tab 10.1 – még csak most kezdik felfedezni a kisebb kategóriát.

WikiTech: Mit mondtok, mire jó egy táblagép? Vesznek hozzá mobilnetet?

Mobilnetet venni kötelező hozzá, anélkül a Telenor nem is árul tabletet – sőt, még kártyás kiszerelésben sem igazán. Hogy mire jó, arról eléggé megoszlanak az értékesítési érvek, de többnyire a könnyebb hordozhatóság, a praktikusabb mobilitás lehet a fő érv mellette, azoknak, akik egy laptopot cipelnek magukkal de csak böngésznek, meg alap feladatokat végeznek rajta. A speciális tartalomfogyasztás még viszonylag ritkán kerül elő.

WikiTech: Jellemzően milyen mobilnet csomagot választanak a felhasználók mobilhoz? És táblagéphez?

Mobilhoz többnyire mindenki a 100MB-os, túlszámlázás-mentes Klikk csomagra voksol, vagy pedig – és ez a népszerűbb – átvált egy „okostarifára”, amiben már van benne foglalt internet, korlátlan böngészéssel. Táblagéphez pedig egy közepes, vagy egy közepesen erős csomagot választanak többnyire, a legerősebb csomag nem különösebben népszerű, a legkisebben pedig horror áron vannak a készülékek – vagy azzal egyáltalán nem is vehetők meg. 



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés