Connect with us

technokrata

Magyar fejlesztés lehet a nemzetközi szabvány a mobilfizetésre

Mobile-Payment

Dotkom

Magyar fejlesztés lehet a nemzetközi szabvány a mobilfizetésre

NFC-alapú magyar fejlesztés lehet a szabvány a jövőben.

Megelőzve az amerikai kutatásokat nemzetközi szabvánnyá válhat a magyar fejlesztésű, mobiltelefonon futtatható bank és egyéb adatokat tartalmazó kártya-alkalmazás. A magyar tulajdonú Fornax és partnerei által kidolgozott megoldás forradalmasítja a ma használatos bankkártya rendszert, mivel azok használatát egyszerűen és rendkívül biztonságosan integrálja a mobiltelefonokba.

A 2012 februárjában, Barcelonában megrendezésre került Mobile World Congress egyik kulcs témája is az érintésmentes alkalmazások és a mobiltelefónia ötvözése, az úgynevezett Near Field Communication (NFC) technológia bemutatása volt.

Az eseményen kiemelt hangsúlyt kapott a jövőbemutató technológia, amely lehetőséget ad arra, hogy bankkártyáinkat, utazási bérletünket, belépő igazolványunkat, és egyéb adathordozóinkat egyetlen mobiltelefonon keresztül használhassuk a ma ismeretes plasztikkártyákat kiváltva. Az így létrehozott „virtuális tárca” nem csak helyettesítheti és feleslegessé teheti a hagyományos plasztik lapokat, de a mobil készülék révén még az is megvalósítható, hogy egy-egy új kártya igényléséhez ne kelljen személyesen megjelenni a szolgáltatónál, hanem azt távolról töltse le a megrendelő saját készülékére. Szakemberek szerint az új technológia forradalmasíthatja az érintett iparágakat és alapjaiban változtathatja meg felhasználói szokásainkat.

Az NFC-ben rejlő lehetőségek szerte a világon vizsgálják de a magyar társaságok máris az iparág nemzetközi élvonalában járnak, hiszen amíg Európában és az USA-ban jelenleg a legtöbb NFC szolgáltatás pilot vagy teszt szinten folyik, pontosan körülhatárolt, néhány szereplős technikai környezetben és több napos, off-line kiszolgálási szinttel, addig a Fornax és partnerei által kidolgozott rendszer már többszereplős piaci szinten képes valósidejű szolgáltatást biztosítani, tetszőleges technikai környezetben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle