Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új, vezeték nélküli mobiltöltő az LG-től

Kütyük

Új, vezeték nélküli mobiltöltő az LG-től

A 2012-es MWC-n mutatták be az LG bölcső alakú, nagyobb töltőfelülettel rendelkező, vezeték nélküli mobiltöltőjét.

Az LG Electronics a 2012-es Mobil Világkongresszuson (MWC) mutatta be továbbfejlesztett, vezeték nélküli mobiltöltőjét. Az LG WCD-800-ast bölcső alakúra tervezték, amely függőleges helyzetben videohívások bonyolítását, szöveges üzenetek küldését teszi lehetővé töltés közben, vízszintes helyzetben pedig tévéműsorok és HD filmek lejátszását.

 „Az okostelefonok mára a multimédiás tartalomfogyasztás és a kommunikáció leggyakrabban használt eszközévé váltak.  Teljesen megszokott tehát, hogy egy telefont egy nap akár több alkalommal is fel kell tölteni.” — nyilatkozta Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. „Arra gondoltunk, hogy ezt az időt pozitív felhasználói élménnyé változtatjuk azáltal, hogy az okostelefont a töltés alatt is hasznossá tesszük.”

Az LG legújabb töltőjével nem kell töltés közben kábelt csatlakoztatni az okostelefonhoz. Az LG WCD-800-zal a töltéshez nem kell mást tennünk, mint a telefont egyszerűen a mindössze75,8 mm széles bölcső felületére helyezni. A töltési felület mérete kétszer akkora, mint az LG korábbi vezeték nélküli töltőjének, az LG WCP-700-nak volt.

Az LG WCD-800 működése az elektromágneses indukció elvén alapszik, azaz azt az elektromos áramot továbbítja az akkumulátornak, amit a töltő alatt található elektromos tekercsek mágneses mezeje hoz létre. Az LG WCD-800 nemcsak a hagyományos vezetékes töltőkkel egyenértékű hatékonyságot és teljesítményt nyújt, hanem használata példátlan kényelemmel is jár.
Az LG vezeték nélküli töltőjeminden eszközzel kompatibilis, ami megfelel a WPC (vezetékmentes energia konzorcium) vezetékmentes energiáról szóló globális Qi szabványának.

Az LG WCD-800 töltő Koreában debütál, majd ezt követi az észak-amerikai bemutató az év első felében.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés