Connect with us

technokrata

A Citibank belépett a Mobiltárca Szövetségbe

citibank

Dotkom

A Citibank belépett a Mobiltárca Szövetségbe

A szövetség célja, hogy Európában az elsők között vezesse be az NFC (közeli, érintés nélküli) technológiára épülő mobilfizetési megoldásokat.

A Citibank a második kereskedelmi bank, amely belépésével elkötelezte magát az okostelefonokkal történő, érintés nélküli fizetési megoldások népszerűsítése és a technológiában rejlő üzleti lehetőségek kiaknázása mellett.

„Bankunk elkötelezett a mobilszolgáltatások fejlesztése mellett. Globális szinten célunk, hogy a világ – és így benne Magyarország – globális digitális bankjává váljunk, és a tavaly bevezetett Mobilbank szolgáltatásunk elindítása egyik fontos lépésünk volt e célunk elérése felé. Ugyanakkor hitelkártya stratégiánk egyik fő célja az, hogy ösztönözzük ügyfeleinket az átgondolt kártyahasználatra azáltal, hogy minél szélesebb körben megismertetjük velük e készpénzmentes fizetési eszköz előnyeit. Citi Life hitelkártyáink esetében ezek az előnyök – a kényelmi és biztonsági elemek mellett – tavaly a kisösszegű vásárlások érintésnélküli kifizetését lehetővé tevő PayPass funkcióval bővültek. A mai kor egyik legkorszerűbb fizetési rendszerének számító NFC-alkalmazás bevezetése pedig ötvözi eddigi törekvéseinket. Mivel ezzel tovább tudjuk növelni az ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatásaink színvonalát, kiemelt projektként kezeljük a Citibanknál” – mondta Andrzej Wilk, a Citibank lakossági termék- és szegmensvezetője.

„Világszerte nagy „boom” előtt állnak az NFC technológiára épülő mobilfizetési megoldások. Az NFC ökoszisztéma valamennyi szereplője, így a pénzügyi szolgáltatók is óriási potenciált látnak e készpénzkímélő megoldás bevezetésében. A Mobiltárca Egyesület megalakulásakor sejthető volt, hogy az alapítók által kitűzött célok elérését a banki, kereskedelmi és technológiai szektor éllovasai elsőként fogják támogatni: a Citibank csatlakozásával innovatív taggal bővült a mára szövetséggé formálódott szervezetünk” – tette hozzá Pukler Gábor, a Mobiltárca elnöke, a Magyar Telekom üzletfejlesztési és innovációs igazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák