Connect with us

technokrata

Hogyan védjük meg a telefonunkat?

eset-mobile-security_ikon

Dotkom

Hogyan védjük meg a telefonunkat?

Nem gondolunk bele, de emailezni, dokumentumokat olvasni, különböző szolgáltatások igénybevétele okostelefonon ugyanolyan veszélyes lehet, mint a vírusirtó nélküli számítógépen. Megfelelő védelem nélkül kiszolgáltatokká válhatunk a kiberbűnözők számára.

Barcelonában, a február 27-én kezdődött Mobilworld Congress 2012 konferencián és kiállításon az ESET megoldást kínál a problémákra. A kiállításon, saját standjukon a mobilkészülékek védelmére kifejlesztett termékeik zászlóshajóját mutatják be, az ESET Mobile Security for Android-ot. A rosszindulatú szoftverek elleni megoldás egyesíti a NOD32 Antivírus hatékonyságát egy spam szűrő védelmével, sőt, a szoftverben még egy lopásgátló funkció is található.  Maga az ESET Mobile Security megoldás már korábban elkészült Symbian és Windows Mobile operációs rendszerekre is, ezek a biztonsági megoldások (immár az Android operációs rendszerrel kiegészülve) alkalmazhatók tabletekre is, feltéve, hogy azok támogatják a hívás és üzenetküldési funkciókat.

Az ESET megbízásából, az InSites Consulting által 2011 október-novemberben lefolytatott, az egész világra kiterjedő kutatás szerint, az internet felhasználók 36%-a az okostelefonjával kapcsolódik a világhálóhoz, 19%-uk alapkészülékével éri el a netet és 10%-uk használ tabletet. Ezek a hordozható készülékek nemcsak a személyes adatokat, de az üzleti információkat is tárolják, hasonlóan az asztali számítógépekhez.  Az OSBT (OneSource Building Technologies) szerint a felhasználók 16%-a számolt be biztonsági támadás okozta adatvesztésről.

„Az androidos telefonokra elkészült ESET Mobile Security” rendkívül fontos mérföldkő a vírusvédelemben” – tette hozzá a hírhez Csiszér Béla, az ESET-szoftvereket Magyarországon és Ausztriában forgalmazó Sicontact Kft. ügyvezető-tulajdonosa. „A Gartner felmérése szerint 2011-ben a világ okostelefon eladása már elérte a 472 millió darabot és a végfelhasználók több, mint 50%-a Android OS típusú készüléket vásárolt, az új termékekkel immár ezt a rendkívül nagyszámú és folyamatosan növekvő felhasználói kör is képes lesz kivédeni a rosszindulatú támadásokat.”

 

Az ESET Android készülékekre kifejlesztett mobil biztonsági termékeinek jellemzői és előnyei:

 Proaktív védelem – Figyelmeztet a mobiltelefont megtámadó veszélyekre. Folyamatosan ellenőriz és figyel minden alkalmazást, file-t, mappát és az SD kártyát.

SMS/MMS Antispam – Lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy személyre szabja telefonját, ne fogadjon nemkívánatos hívásokat, se kéretlen sms-eket. Kiszűrhetők az ismeretlen számról érkező, illetve névtelen hívások is.

 Hívásblokkolás – Lehetővé teszi mind a bejövő, mind a kimenő hívások blokkolását. Különösen ajánlott olyan szülőknek, akik rajta szeretnék tartani a kezüket a gyermek mobiltelefon fogyasztásán.

Biztonsági audit, beépített Task manager – Folyamatosan informálja a felhasználót a telefon létfontosságú funkcióinak pillanatnyi helyzetéről, jelzi az akkumulátor élettartamát, a felhasználható szabad lemez kapacitást, a futó folyamatokat, továbbá a készülék láthatóságát.

Lopás elleni védelem – Többszörös biztonsági megoldás, amely biztosítja, hogy a telefon elvesztése, illetve ellopása esetén se tudjanak adataink illetéktelen kezekbe kerülni.

GPS lokalizáció – Az ellopott készülék helye lekérdezhető.

Távoli lezárás – Távolról megakadályozza a jogosulatlan hozzáférést a telefonon tárolt adatainkhoz.

Remote Wipe – Egy egyszerű sms segítségével, visszaállíthatatlanul töröl minden adatot a telefonról.

Telepítési védelem – Védelmet biztosít a jogosulatlan biztonsági telepítések ellen.

A megbízható barát – A felhasználó SMS figyelmeztetést kap, amennyiben ismeretlen SIM kártyát helyeznek a telefonba. Az alkalmazás képes a tulajdonos előzőleg megadott email címére elküldeni a jelszótSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle