Connect with us

technokrata

Jön az NFC SIM kártya

________________simply-nfc-revolution_screenshot_20120229102053_2_nfh

Kütyük

Jön az NFC SIM kártya

Az NFC technológiában rejlő lehetőségeket még csak most kezdi felfedezni az iparág és a felhasználói réteg egyaránt – az új NFC SIM nagy lökést adhat a fejlődének.

Az NFC, vagyis Near field Communication, (magyarul talán kis hatósugarú vezeték nélküli kommunikációnak fordítható) chipek már egy-két mobiltelefonba bekerültek – sőt némely helyeken (például a tavalyi Sziget fesztiválon) már lehetett is ilyen jellegű fizetési megoldást látni, de egyelőre még nem túl elterjedt ez a megoldás. Pedig rengeteg lehetőség van bene, hiszen bankkártyák és kulcsok helyett is elég lenne a mobilunkat magunkkal vinni mindenhová, ha igazán elterjedté válna.

Az NFC gyorsabb ütemű elterjedésében játszhat komoly szerepet az idén Barcelonában bemutatott NFC SIM kártya, amely révén nem kellene méregdrága csúcsmobilokat vásárolnunk ahhoz, hogy használhassuk ezt a kényelmes technológiai újítást. A francia Safran Group cég megoldása gyakorlatilag bármilyen mobilt NFC telefonná változtat, azonban a nagy kérdés ebben az esetben az, hogy vajon a szolgáltatók látnak-e majd elég fantáziát a dologban. Ha igen, az NFC rohamos fejlődének indulhat és könnyen lehet, hogy hamarosan a bankkártyánkat, de még akár a kocsi kulcsunkat is leválthatja a mobiltelefonunk.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő