Connect with us

technokrata

Jön az NFC SIM kártya

Kütyük

Jön az NFC SIM kártya

Az NFC technológiában rejlő lehetőségeket még csak most kezdi felfedezni az iparág és a felhasználói réteg egyaránt – az új NFC SIM nagy lökést adhat a fejlődének.

Az NFC, vagyis Near field Communication, (magyarul talán kis hatósugarú vezeték nélküli kommunikációnak fordítható) chipek már egy-két mobiltelefonba bekerültek – sőt némely helyeken (például a tavalyi Sziget fesztiválon) már lehetett is ilyen jellegű fizetési megoldást látni, de egyelőre még nem túl elterjedt ez a megoldás. Pedig rengeteg lehetőség van bene, hiszen bankkártyák és kulcsok helyett is elég lenne a mobilunkat magunkkal vinni mindenhová, ha igazán elterjedté válna.

Az NFC gyorsabb ütemű elterjedésében játszhat komoly szerepet az idén Barcelonában bemutatott NFC SIM kártya, amely révén nem kellene méregdrága csúcsmobilokat vásárolnunk ahhoz, hogy használhassuk ezt a kényelmes technológiai újítást. A francia Safran Group cég megoldása gyakorlatilag bármilyen mobilt NFC telefonná változtat, azonban a nagy kérdés ebben az esetben az, hogy vajon a szolgáltatók látnak-e majd elég fantáziát a dologban. Ha igen, az NFC rohamos fejlődének indulhat és könnyen lehet, hogy hamarosan a bankkártyánkat, de még akár a kocsi kulcsunkat is leválthatja a mobiltelefonunk.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin